Türkiye'nin En Büyük Tematik Kent Ormani Ziyaretçilerini Bekliyor

Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, tüm Denizli halkini, 405 bin metre kare alan üzerine kurulu olan Türkiye’nin en büyük tematik kent ormani Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi görmeye davet etti.

Türkiye'nin En Büyük Tematik Kent Ormani Ziyaretçilerini Bekliyor


Türkiye’nin en büyük tematik kent ormani olma özelligine sahip Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Sehir Ormani, vatandaslara hizmet veriyor. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan ve 1 Temmuz’dan itibaren hayata geçecek olan kademeli normallesmenin üçüncü etabi ile birlikte Seyir Tepesi Sehir Ormani, haftanin 7 günü vatandaslari agirlamaya baslayacak. Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki tarafindan Seyir Tepesi Sehir Ormaninda agirlanan ziyaretçiler, zipline ve dag kizagina binerek adrenalin dolu dakikalar geçirdi.

Misafirleriyle projenin ilk etabi olan selaleyi gezen Baskan Örki, burada yaptigi açiklamada, “Bugün sizler vasitasiyla bu ülkeye kazandirilmis olan muazzam eserin tanitimini yapmak, insanlara bunu anlatmak istedik. Su anda Türkiye’nin en büyük tematik orman parki projesi olan Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Sehir Ormani projemizin ilk etabi olan Selale Park kismindayiz. Bu projemiz içinde birçok enleri, birçok en büyükleri, en uzunlari gibi kavramlari barindiran bir proje. Türkiye’nin en büyük yapay selalesi bu proje içinde yer aliyor. Burasi eskiden tas ocagiydi ve yapilan çalismalarla kentin bulusma noktalarindan biri haline geldi. Tüm halkimizi Selale Park’i görmeye davet ediyorum” dedi.



“Tarihimizi unutmuyoruz”

Toplam 7 etaptan olusan Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Sehir Ormani’nda yer alan Turan Yolu’nun önemine deginen Baskan Örki, “Biz bu projemizde sadece eglence ve adrenalin olsun istemedik. Projemizin içerisinde mutlaka milli ve manevi degerlerimizin de vurgulandigi alanlar olsun istedik. Burada 2000 bin yillik Türk tarihi içerisinde kurulmus 16 devletin bilgileri mevcut. Turan yolumuzu yukaridan asagiya dogru bir inis degil, asagidan yukariya dogru bir çikis seklinde tasarladik, yani sürekli zirveye dogru bir tirmanisin mesajini vermeye çalisiyoruz. En son noktaya vardigimizda bizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk karsiliyor. Ve oradan adimimizi, sonsuzluk isaretiyle kurgulanmis olan, sonsuz bahçe adini verdigimiz yere dogru atmis oluyoruz. Oradaki mesajimiz da sudur, 2000 yillik bilinen Türk tarihinde kurulmus olan bütün Türk Imparatorluklar belirli tarihlerde sonlandi ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktir mesajini vermeye çalisiyoruz” diye konustu.



“Herkes hakli olarak bu güzelligi yasamak istiyor”

Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, Seyir Tepesi Sehir Ormani için korona virüs pandemisi nedeniyle açilis yapilamadigini animsatarak, “Böylesine devasa bir proje için muhtesem açilis yapmak isterdik. Ama pandemi nedeniyle bunu gerçeklestiremedik. Ülke olarak artik normallesmenin üçüncü etabi ile birlikte Seyir Tepesi Sehir Ormani’ni halkimizin hizmetine kesintisiz olarak 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren açmis olacagiz. Önceki dönemlerde gördügümüz kadariyla girislerde yogunluk yasaniyordu. Hafta sonlari yine ayni yogunlugu bekliyoruz. Herkes hakli olarak bu güzelligi yasamak istiyor. O nedenle bu normal bir durum. Hafta içlerinde ziyaret etmek isteyen vatandaslarimiz bu yogunlugu yasamayabilir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA