Turkcell'lilere Yurt Disinda 5G Ayricaligi

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan: '5G’yi destekleyen telefona sahip olan müsterilerimiz, anlasmali oldugumuz 29 ülkede artik ayricalikli olarak 5G teknolojisini deneyimleyebiliyor. Müsterilerimize gerek yurt içinde gerekse yurt disinda en yeni teknolojileri sunmak için çalismalarimizi araliksiz olarak sürdürecegiz'

Turkcell, müsterilerini yurt disinda 5G teknolojisiyle bulusturdu.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, yurt disinda 5G servisi almak üzere basvuran Turkcell'liler, Almanya'dan Çin Halk Cumhuriyeti'ne kadar anlasmali 29 ülkede 5G teknolojisinin getirdigi yeniliklerden faydalanabiliyor.

Turkcell’liler Almanya, Belçika, Çin Halk Cumhuriyeti, Italya, Romanya ve Tayland'in da aralarinda bulundugu 29 ülkede 5G teknolojisini deneyimleme ayricaligina sahip oluyor.

5G deneyimini yurt disinda yasayabilmek için 5G özelligi aktive edilmis olan 5G destekli cep telefonu ile 4,5G uyumlu bir SIM karta sahip olmak ve SMS yoluyla 5G kullanma talebinde bulunmak gerekiyor.

Turkcell müsterileri; 5G hizmetini deneyimlemek için ek bir ücret ödemiyor, dolasim paketleri ve tarifeleri kapsaminda ayni sekilde ücretlendirilmeye devam ediyor.

Sirketin yurt disinda 5G servisinin saglandigi ülkeler arasinda Almanya, Bahreyn, Belçika, Birlesik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Çekya, Çin Halk Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Filipinler, Finlandiya, Güney Kore, Israil, Isveç, Isviçre, Italya, Katar, Kuveyt, Letonya, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Romanya, San Marino, Suudi Arabistan, Tayland, Tayvan, Umman ve Vatikan yer aliyor.

5G deneyimini bugünden yasamak için donanimi ve yazilimi 5G teknolojisini destekleyen telefona sahip Turkcell müsterilerinin, anlasmali ülkelere gittiklerinde telefonlarina gelecek SMS'deki adimlari izlemeleri yeterli oluyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, sunlari kaydetti:

"Yurt disinda 5G deneyimi sunarak Türkiye’de bir ilke daha imza atmaninin mutlulugu ve gururunu yasiyoruz. Turkcell olarak en büyük önceligimiz, müsterilerimizi her zaman yenilikçi teknolojilerle bulusturarak onlara benzersiz bir hizmet kalitesi sunmak. Bugün itibariyla müsterilerimizi yurt disinda 5G teknolojisiyle bulusturuyoruz. 5G’yi destekleyen telefona sahip olan müsterilerimiz, anlasmali oldugumuz 29 ülkede artik ayricalikli olarak 5G teknolojisini deneyimleyebiliyor. Müsterilerimize gerek yurt içinde gerekse yurt disinda en yeni teknolojileri sunmak için çalismalarimizi araliksiz olarak sürdürecegiz."

Kaynak: AA