TIP Genel Baskani Bas Açiklamasi 'Bu Iktidar, Türkiye Tarihinin Gördügü En Paragöz Iktidardir'

Türkiye Isçi Partisi (TIP) Genel Baskani Erkan Bas, "iktidarin, Türkiye tarihinin gördügü en paragöz iktidar" oldugunu ileri sürdü.

Bas, Mecliste düzenledigi basin toplantisinda, onur yürüyüsü için bir araya gelen LGBT'liler ve onlarla dayanisma için toplananlara, gazetecilere, milletvekillerine siddet uygulandigina tanik olduklarini söyledi.

Bu görüntülere alismayacaklarini belirten Bas, AK Parti'nin halki korkutmak; sesini çikarmak isteyen, iktidara teslim olmayan toplumun tüm kesimlerini sindirmek için Türkiye'yi bir polis devletine dönüstürmek istedigini savundu.

Erkan Bas, "Türkiye'nin neresinde hakki, emegi için direnenler varsa karsilarina jandarma ve polis dikiliyor." diye konustu.

LGBT haklarinin insan haklari oldugunu, hiç kimsenin cinsiyeti, cinsel yönelimi, dili, dini, irki nedeniyle ayrimciliga tabi tutulamayacagini ifade eden Bas, cumartesi günü gazetecilere dönük saldiri da gerçeklestirildigini dile getirdi.

Bas, "Foto muhabiri Bülent Kiliç'i, polislerin yere yatirip, ters kelepçe yaparak, bogazina bastirarak nefessiz biraktiklari görüntüleri izledik. Bu tam anlamiyla bir cinayete tesebbüstür. Iktidardan güç alan iktidar memurlarinin gözü dönmüslügünün yansimasidir. Halkin gerçekleri ögrenme hakkina sahip çikmaya ve susturulmak istenen gazetecilerin kosulsuz sartsiz yanlarinda durmaya devam edecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Istanbul Sözlesmesi'nin iptaline iliskin kararin 1 Temmuz'da yürürlüge girecegini animsatan Bas, bu kararin iptali için Danistaya basvuru yapildigini aktardi. Erkan Bas, "Iki gün sonra yürütmeyi durdurma karari alinmasi mümkün olmayacak. Danistay, Istanbul Sözlesmesi'nin iptalinin yürütmesinin durdurulmasina iliskin kararini hemen vermelidir." görüsünü paylasti.

Kanal Istanbul Projesi'ne iliskin elestirilerde de bulunan Bas, "Bu iktidar, Türkiye tarihinin gördügü en paragöz iktidardir. Bu iktidar, Türkiye'nin gördügü en zengin dostu iktidardir. Tüm bunlarin sonucu olarak da bu iktidar, Türkiye'nin gördügü en isçi, halk, yoksul düsmani iktidardir." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA