Taraftarlar Arasinda Çikan Kavgaya Polis Ve Jandarma Biber Gazi Ile Müdahale Etti

Afyonkarahisar’in Bolvadin ilçesinde Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) oynanan Bolvadin Belediyespor, Sökespor karsilasmasi sonrasi taraftarlar bir birine girdi. Statta güvenlik önlemi alan jandarma ve polis kavgayi 3 kisinin darp sonucu yaralandigi olaylari yatistirmak için yogun ugras verirken, taraftarlari ayirmak için biber gazi kullanmak zorunda kaldi.

Taraftarlar Arasinda Çikan Kavgaya Polis Ve Jandarma Biber Gazi Ile Müdahale Etti
BAL’da oynanan Bolvadin Belediyespor, Sökespor maçi Bolvadin Belediyespor’un 4-1’lik üstünlügü ile sona erdi. Karsilasmanin bitil düdügünün çalmasi ile iki takim taraftarlari arasinda adeta meydana savasi yasandi. Maç boyunca statta güvenlik önlemleri alan jandarma ve polis ekipleri yaklasik 10 dakika süren olaylari ayirmak için uzun ugras verdi. Güvenlik güçleri daha sonra çikan olaylara biber gazi ile müdahale etti. Taraftarlari ayiran güvenlik güçleri daha sonra olaylarin büyümemesi için Sökespor taraftarlarini bir süre statta tuttu. Bolvadin Belediyespor taraftarlari ise ardindan stat çevresindeki uzaklastirildi. Çikan olaylarda 3 taraftar darp sonucu yaralandi.

Olaylar esnasinda sikilan biber gazindan etkilenen basin mensuplarinin imdadina ise Bolbadin Ilçe Emniyet Müdürü Ahmet Gürfidan yetisti. Gürfidan basin mensuplarina su getirerek yüzlerini yikamalarina yardimci oldu.

“Tekmelerden sonrasini hatirlamiyorum!”

Yasanan olaylar esnasinda Sökespor taraftarlarinin yumruklu saldirisina ugrayan Bolvadin Belediyespor Kalecisi Nevzat Çizmeci, olaylarin karsilasma sonrasi yasanan sevinç gösterisi aninda çiktigini belirterek, “Maçi yenince sevindik. Arkadasim geldi, tel örgülerinde yaninda arkadaslarim ile birlikte poz verirken bir anda arkadan yumruk attilar. Sanirim Sökespor’un yedek oyunculariydi. Yumruk sonrasi ben yere düstüm, onlarda beni tekmeledi, bende kendimi korudum. Ondan sonrasi hatirlamiyorum” dedi.

Yasanan olayla ardindan polis tarafindan inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA