Sanayi Ve Teknoloji Bakani Varank, Kirsehir'de Gençlerle Bulustu

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Kirsehir'de gençlerle bir araya gelerek robotik kodlama ve yazilim projelerini inceledi.

Bakan Varank, Cacabey Gençlik Merkezi'ndeki teknoloji sinifini ziyaret etti. Ögrencilerden, robotik kodlama ve yazilimla ilgili gelistirilen projeler hakkinda bilgi alan Varank, basarili projelerin sahiplerini tebrik etti.

Daha sonra kiraathane bölümüne geçen Bakan Varank'a, Il Gençlik ve Spor Müdürü Numan Nafiz Sahin, çalismalar hakkinda bilgi verdi.

Gençlerle sohbet eden Varank, son yillarda gençlerle ilgili çok güzel imkanlarin olusturuldugunu belirterek "Sayin Cumhurbaskanimiz çocuklarimiza ve gençlerimize bu imkanlari sunuyor. Allah razi olsun. Eskiden böyle imkanlar yoktu. Burada gençlerimizin yaptigi isler çok degerli. Hepinizi tebrik ediyorum. Bizim derdimiz çocuklarimizin, gençlerimizin gelecegi. Masallah, hepsinin on parmaginda on marifet var." dedi.

Bakan Varank, daha sonra TOKI Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine geçerek Ahi Evran Yili dolayisiyla düzenlenen Yöresel Lezzetler ve Kalfalar Yarisiyor yarismasinin ödül törenine katildi.

Il Milli Egitim Müdürlügü ve Kirsehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi koordinasyonunda düzenlenen yarismada, yöresel Çirleme yemegiyle birinciligi kazanan Battal Karakoç'a ödülünü veren Varank, hazirlanan yemeklerden tatti.

Dereceye giren diger yarismacilara ödüllerini, Kirsehir Valisi Ibrahim Akin ve AK Parti Kirsehir Milletvekili Mustafa Kendirli verdi.

Kaynak: AA