Pakistan'dan ABD Ve Batili Ülkelere 'Çin Ile Iliskileri Degistirmeyecegiz' Mesaji

Pakistan Basbakani Imran Han, ABD ve diger Batili ülkelerin Islamabad'dan Çin ile iliskiler konusunda taraf seçmesini istediklerini ancak ne tür bir baski olursa olsun Pekin ile iliskilerin degismeyecegini söyledi.

Basbakan Han, Çin Küresel Televizyon Agina verdigi röportajda, ABD ve Batili ülkelerin Pakistan gibi ülkelerden Çin ile iliskiler konusunda taraf seçmesini istediklerini, bunun "çok adaletsiz" oldugunu ifade etti.

Pakistan'in Pekin ile iliskilerini degistirmesi veya düsürmesi konusunda baski altina alinamayacagini vurgulayan Han, ne tür bir baski olursa olsun Çin ile iliskilerin degismeyecegini dile getirdi.

Han, neden taraf seçmek zorunda olduklarini sordu ve "Herkesle iyi iliskilerimiz olmali." diye konustu.

- "Çin daima yanimizda"

Çin'in daima kendilerinin yaninda durdugunu ve Islamabad'in Pekin ile daima çok özel bir iliskiye sahip oldugunu vurgulayan Han, "Iyi zamanlarda herkes sizinle fakat zor, çetin ve kötü zamanlarda sizin yaninizda kimin durdugunu hatirlarsiniz." dedi.

Han, ABD'nin Çin'e karsi temkinli yaklastigini ve iki ülkenin birbirine bakisinin sorun yarattigini belirterek, bu kapsamda Washington'un 4'lü "Quad" bölgesel ittifakini olusturmasina atifta bulundu.

Kaynak: AA