Mescid-I Aksa'nin Gönüllü Kadin Muhafizi Huveys Açiklamasi 'Bana Uygulanan Yasaklar Bitince Bir Yenisi Daha Basliyor'

Isgal altindaki Dogu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nin gönüllü muhafizlarindan Hatice Huveys, Trabzon Kudüs Kardeslik Derneginin organizesiyle Trabzon'a geldi.

EYOF Parki'nda düzenlenen programda konusan Huveys, kendisinin Dogu Kudüs'te nöbet tutan kadinlardan sadece biri oldugunu söyledi.

Huveys, Dogu Kudüs'te kadinlarin ve Kudüslülerin yasadigi sorun ve sikintilari anlatarak, "Kudüslüler hepinizin bildigi gibi çok büyük sikintilar yasiyorlar. 2014 yilindan beri Mescid-i Aksa'dan uzaklastirildim ve uzaklastirilmam devam ediyorum. Bana uygulanan yasaklar bitince bir yenisi daha basliyor." dedi.

Mescid-i Aksa'dan uzaklastirilanin sadece kendisi olmadigini ifade eden Huveys, "Kadinlar, gençler, çocuklar ve Kudüslü erkekler de Mescid-i Aksa'dan sürekli uzaklastiriliyorlar." diye konustu.

Huveys, isgalcilerin amaçlarinin sadece kendisinin ya da bir baska Kudüslünün bölgeden uzaklasmasi olmadigini dile getirerek sunlari kaydetti:

"Israil'in yani isgalcilerin amaci Mescid-i Aksa'yi tamamen bosaltmak ve oradaki planlarini uygulamaktir. Isgalciler, Kudüslü kadinlarin Mescid-i Aksa'dan uzaklastirildigi halde onlarin hiçbir sekilde susmayacagini, bundan dolayi yilmayacagini ve orayi terk etmeyecegini anladigindan beri de Mescid-i Aksa'dan uzaklastirmakla da kalmadi, bizleri kadim Kudüs'ten de yani sehirden de uzaklastirmaya basladi."

Isgalcilerin Kudüslüleri tutuklayarak iskencelere maruz biraktigini aktaran Huveys, "Elbette ki bunlarin disinda kadinlar birçok defa tutuklanmalara maruz kaliyor. Sorguya alindigimiz zaman çok kötü muameleler görüyoruz." dedi.

Huveys, Mescid-i Aksa'ya yakin evlerin isgalciler tarafindan bosaltilmaya çalisildigini belirterek isgalcilerin yaptigi baskinlari unutmadiklarini sözlerine ekledi.

Programin ardindan dernek adina Huveys'e plaket verildi. Katilimcilarin yogun ilgi gösterdigi Huveys kadinlarla fotograf çektirdi.

Kaynak: AA