Kenan Balci Açiklamasi 'Imamoglu'na Inandik, Güvendik, O Sözünde Durmadi'

Dünyanin her noktasindan ziyaretçi akina ugrayan ve geçtigimiz aylarda Beylikdüzü Belediyesi tarafindan yikilan Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’nin yikim yankilari devam ediyor. Müzenin IBB Baskani Ekrem Imamoglu’nun hismina ugradigini dile getiren müze kurucusu Kenan Balci, “Ona güvendik inandik. Söz verdi sözünü tutmadi. Binlerde mumya simdi sahipsiz kaldi” dedi.

Kenan Balci Açiklamasi 'Imamoglu'na Inandik, Güvendik, O Sözünde Durmadi'
Türkiye’den genellikle ögrencilerin büyük ilgisini çeken ayni zamanda da turistlerin siklikla ziyaret ettigi Türkiye Deniz Canlilari Müzesi öksüz kaldi. Türk karasularinda bulunan baliklarin neredeyse tamaminin mumya hali müzede oldugunu belirten Balikçi Kenan Balci: ‘Burada 50 yilin emegi, birikimi var. 50 yildir hiç bir ücret talep etmeden ücretsiz bir sekilde hizmet verdik. Bize mühlet bile vermeden müzeyi yiktilar. Bu müze Kenan’in degildir. Ögrencilerindir. Halkindir. Kimseden bir talebimiz olmamistir. Biz bu müzeyi vatandaslara armagan ettik. Imamoglu müzemizi yiktirdi. Beylikdüzü Belediye Baskani oldugu dönem bize verdigi sözleri tutmadi” seklinde konustu.



Anadolu Caddesi tapulu malimiz

Kendilerine tahsis edilen yerin belediye encümeni karariyla verildigini dile getiren müze kurucusu Balci; “Anadolu Caddesi ve tretuvar bizim tapulu mülkümüz. Biz yolu kapatma bahsi olunca Ekrem Imamoglu bize, bizim belediyeden kiralamis oldugumuz alanla tapulu malimiz olan Anadolu Caddesi’ni takas ederiz dedi.

Biz sizden kira almayiz. Sende yolu kapatma. Sen bizim yeri kullan bizde senin yerini kullanalim dedi.

7 senedir bizim arazimizi kullandilar. Ben bu alani belediyenin israri üzerine 12 sene önce kiraladim. Meclisten geçti. Encümen karariyla verildi.

Bizde Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’nin bulundugu yeri kullandik. Belediyede bizden kira almadi. Bizde belediyeden kira almadik. Bizim kiraladigimiz yer zaten Türkiye Deniz Canlilari Müzesi. Ekrem Imamoglu bugün, yarin diyerek 7 yili geçirdi. Yerimizi teslim etmiyor. Anadolu Caddesi ve tretuvari Türkiye Deniz Canlilari Balikçi Kenan’in tapulu yeridir. Yolu tretuvari alip arka taraftan yer verip takas yapacakti. Yapmadi, yaptirmadi. Söz verdi, sözünde durmadi. Tapulu yerimizi isgal etti, ettiriyor. Degisik senaryo yazarak Türk halkinin mali olan dünyada ilk olan Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’ni yikti, yiktirdi” diye konustu.



Hiç bir ticari faaliyeti yoktu

Anadolu Caddesi ile tapulu arazinin arka tarafindan takas için yer verildigini belirten Balikçi Kenan Balci, “Müzenin bulundugu alanda hiç bir ticari faaliyetimiz yok. Vatandas için sundugumuz hiç bir ücret almadigimiz, Türk halkina adadigimiz mumya baliklar vardi. 50 senedir ögrenciler denizi, baligi sevsinler diye onlara tahsis ettik. Üniversite ögrencileri gelip Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’nde derslerini çalisip, hatira fotograflari çektirdi. 7 senedir bizim yerimizi kullanan Beylikdüzü Belediyesi sözünde durmadi. 50 senedir ücretsiz olarak sundugumuz baliklar su anda yerlerde. Çok üzgünüm. Halkimiz için üzgünüm. Ögrencilerimiz için üzgünüm. Bu degerli baliklar yerlerdi’ dedi.

Kaynak: İHA