KADEM'den 'Ögrenci Yurdundan Çikan Silahlar' Baslikli Habere Iliskin Suç Duyurusu

Suç duyurusu dilekçesinde, haberin yayinlandigi internet sitesinin sorumlu yazi isleri müdürü ile haberi yapan muhabir hakkinda 'hakaret', 'iftira' ve 'halki kin ve düsmanliga tahrik veya asagilama' suçlarindan dava açilmasi talep edildi.

Kadin ve Demokrasi Dernegi (KADEM) "Ögrenci yurdundan çikan silahlar" baslikli haberin yayinlandigi internet sitesinin sorumlu yazi isleri müdürü ile haberi yapan muhabir hakkinda suç duyurusunda bulundu.

Anadolu Adalet Sarayi'na gelen KADEM avukatlari, suç duyurusu dilekçesini Anadolu Cumhuriyet Bassavciligina sundu.

Suç duyurusu dilekçesinde haberin yayinlandigi Oda TV adli internet sitesinin sorumlu yazi isleri müdürü ile haber yapan muhabir hakkinda "hakaret", "iftira" ve "halki kin ve düsmanliga tahrik veya asagilama" suçlarindan dava açilmasi talep edildi.

Adliye önünde açiklama yapan KADEM Hukuk Kurulu Baskani Canan Sari, Oda Tv'de yayinlanan "Ögrenci yurdundan çikan silahlar" baslikli haberde, "KADEM Vakfina ait Atasehir Kiz Ögrenci Yurdu'nun içinden tasindigi iddia edilen silahlarin fotograflarina Oda TV ulasti" ifadelerine yer verildigini söyledi.

Sari, söz konusu silahlarin gerçek olmayip TRT tarafindan çekilen ve terör örgütü FETÖ'yü anlatan bir belgesel için kullanilan imitasyon çekim aksesuarlari oldugunu kaydederek, "Pandemi nedeniyle bir yildan uzun süredir ögrenci bulunmayan binaya 'kiz ögrenciler girip çikarken silah tasindigi', 'durumu gören ögrencilerin soke oldugu' gibi yalanlarla servis edilen haber, hayal ürünü olmanin ötesinde her yönüyle KADEM'i itibarsizlastirma çabasindan ibarettir. Objektif habercilikten dem vuranlarin habercilik ahlakini da net bir sekilde ortaya çikarmistir." diye konustu.

Emniyet birimlerinin bilgisiyle mahalle sakinlerinin gözü önünde tamamlanan çekimlerde kullanilan set malzemelerinin tasinma görüntüsünü "gizli bir silahlanma hareketi" gibi göstermenin akil ve mantik disi oldugunu kaydeden Sari, "Her türlü iletisim kanali açik bulunan KADEM'i degil, pandemi ve tadilat nedeniyle kapali bulunan yurdu, üstelik kisitlamalarin sürdügü pazar günü arayip ulasamadiklarini söylemek de habercilik degildir. Yapilan, siyasi ajandasi bulunan bir algi operasyonudur. Sözde haberi kaleme alip yayinlayarak KADEM'i itibarsizlastirma çabasi içine girenlerle hukuk önünde hesaplasacagiz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA