Hukuk Fakültesinde Yapilan, Türkiye Emlak Vergisinin Verimliligi Çalismasi SSCI'de Yer Aldi

Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde yapilan “Property Tax Efficiency in Turkey: Türkiye Emlak Vergisinin Verimliligi” adli çalisma, Social Sciences Citation Index’te (Web of Science-SSCI) taranan Lex Localis Institute for Local Self-Government dergisinde yer aldi.

Hukuk Fakültesinde Yapilan, Türkiye Emlak Vergisinin Verimliligi Çalismasi SSCI'de Yer Aldi
Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi kapsaminda Atatürk Üniversitesi, dünya üniversiteleri arasinda yer alma hedefine ulasmasi için çalismalarina yogun bir sekilde devam ediyor. Bu kapsamda düzenledigi birçok uluslararasi sempozyum ve kongrenin yani sira ögretim üyelerinin yapmis olduklari arastirmalar ile de bu amaca uygun adimlar atan Atatürk Üniversitesi, bu sayede dünyanin önde gelen siralama kuruluslarinda yükselisini sürdürüyor ve saygin dergilerde kendisine yer buluyor.

30 Ülkeden 61 Akademisyen Katki Sundu

Bu kapsamda son olarak Hukuk Fakültesi Ögretim Üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Alpertunga Avci, Social Sciences Citation Index’te (Web of Science) taranan Lex Localis Institute for Local Self-Government tarafindan yayinlanan, 30 ülkeden 61 akademisyenin 31 makale (bölüm) ile katki sundugu “Real Property Taxes and Property Markets in CEE Countries and Central Asia: Orta ve Dogu Avrupa ve Orta Asya’da Emlak Vergileri ve Emlak Piyasalari” adli çalismada, “Property Tax Efficiency in Turkey: Türkiye Emlak Vergisinin Verimliligi” ile yer aldi.

Önümüzdeki On Yilin Ihtimalleri Degerlendirildi

Bilim dünyasina ülkemizin de adinin yer aldigi bir çalisma ile katki sunmanin mutluluk verici oldugunu aktaran Doç. Dr. Mehmet Alpertunga Avci, kaleme aldigi eser hakkinda bilgi paylasiminda bulundu. Kitabin geneliyle uyumlu olarak; Türkiye’de emlak vergisinin tarihi gelisimi ile anlatimina basladigi çalismasinda, emlak vergisinin pozisyonunu, yasal ve yapisal çerçevesini, yönetimini, gelir verimliligini, yapisal sorunlarini ve yapisal sorunlarin giderilmesine yönelik potansiyel reformlari ele aldigini ve muhtelif tespit ve tavsiyelerde bulundugunu aktaran Avci, devaminda ise Türkiye’de emlak (gayrimenkul) piyasasinin gelisimi, yapisi, piyasadaki yerli ve yabanci büyüklügü ve potansiyeli hakkinda nicel ve nitel analizlere dayali bilgi ve tespitlere yer verdigini söyledi.



Belediyeler için büyük önem tasiyan emlak vergisi verimliligi ile dogrudan ilgili olan ve dünyanin en büyük üçüncü gayrimenkul piyasasi olan Türk gayrimenkul piyasasinin bünyesinde, orta ve uzun vadede büyük bir gelisme potansiyeli barindirdigi ve çok uluslu sirketlerin yakin ilgisini çektigi tespitinde bulunan Doç. Dr. Mehmet Alpertunga Avci sonuç olarak, gayrimenkul sektöründe devam eden gelismeye paralel olarak, önümüzdeki on yilda emlak vergisi verimliliginde belirgin bir gelisme yasanmasinin kuvvetli ihtimaline vurgu yapti.

Rektör Çomakli: “Tüm Birimlerimiz, Akademisyenlerimizin Hizmetindedir”

Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm çalismalarinin uluslararasi boyuta tasinmasini saglamak ve ülkemizin gerek bölgesinde ve gerekse dünyada bilim ve teknoloji lideri olma adimlarina ivme kazandirmak amaciyla Bilimsel Dergiler Koordinatörlügünü kurduklarini hatirlatan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, yine bu kapsamda Arastirma Metodolojisi Egitim ve Uygulama Ofisi, Akademik Yazim Destek Ofisi ve Proje Gelistirme ve Koordinasyon Ofisini genis imkanlarla akademisyenlerin hizmetine sunduklarini söyledi.



64 yillik tecrübesi ile saygin egitim kurumlari arasinda yer alan Atatürk Üniversitesinin son yillarda bilimsel çalismalar ile basari siralamasinda üst basamaklara yükseldigini dile getiren Rektör Çomakli: “Bu dogrultuda yapmis oldugu çalisma ile üniversitemizin uluslararasilasmasina katki sundugu için Hukuk Fakültesi Ögretim Üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Alpertunga Avci’ya tesekkür ediyor, basarisindan dolayi kendisini kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA