Gölbasi'nda Kurban Satis Ve Kesim Tesisi Açiliyor

Gölbasi Belediyesi kurbanlarin güvenli ve steril bir ortamda kesilebilmesi amaciyla geçtigimiz yil kurdugu Kurban Satis ve Kesim Yeri’nin açilisini gerçeklestiriyor.

Gölbasi'nda Kurban Satis Ve Kesim Tesisi Açiliyor
Gölbasi’nda Ogulbey Mahallesi 10’uncu Kilometre’de hizmete giren Kurban Kesim ve Satis Tesisi’nin hazirliklari tamamlandi. 30 Haziran Çarsamba günü açilisi gerçeklesecek olan alana giderek son kontrolleri yapan Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, “Toplamda 100 bin metrekare alanda kurulan tesisimiz, çevreye ve sagliga duyarli olarak insa edildi. Artik bütün hazirliklarimiz tamam. Ankara’mizi böyle kaliteli bir tesis ile bulusturmanin mutlulugunu yasiyoruz. Tesisimizi tanitacagimiz açilisimiza bütün Baskentlileri bekliyoruz” dedi.



“Bütün islemler el degmeden hijyenik ortamlarda gerçeklesiyor”

Mobil kesim ünitelerinde bir günde 400 büyükbas, 250 küçükbas kesimi gerçeklesebilecegini aktaran Baskan Ramazan Simsek, “Alanda küçükbas kesimi için bir, büyükbas kesimi için ise 4 adet mobil kesim ünitesi bulunuyor. Bu sayede bütün islemler el degmeden hijyenik ortamlarda gerçeklesiyor. Ayni zamanda 50 adet güvenlik kamerasi ile alanin 24 saat kesintisiz güvenligini saglayacak, ücretsiz internet hizmeti sunacagiz. Ayni zamanda ailelerin kurbanlari keserken, çocuklarinda vakit geçirebilecegi oyun alani olusturduk. Kurban pazarlari alaninda siklikla karsilasilan otopark sorununu da düsünerek bin araçlik alan kurduk. Ayni zamanda acil durumlar için de kurmus oldugumuz acil helikopter pisti de hizmette olacak. Cumhurbaskanligi Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan teblig edilen yazi kapsaminda, dini hükümlere, saglik sartlarina ve çevre temizligine uygun sekilde ibadetin gerçeklestirilmesini saglayacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA