Eskisehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi Ögretmenleri Brüksel Sehir Konservatuarinda Egitim Alacak

Eskisehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi, Erasmus+ KA101 Okul Egitimi Personel Hareketliligi kapsamindaki "Notalarin izinde Avrupa'ya merhaba" adli proje hazirladi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin seyrine göre gerçeklestirilmesi planlanan proje kapsaminda Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi ögretmenleri Deniz Güler, Bender Çeliker, Burak Çardak, Münevver Çetindere, Seyhan Cömert ve Soner Koç, Brüksel Sehir Konservatuarinda 10 gün boyunca Bati Müzigi enstrümanlarindaki farkli çalis teknikleri ve ögretim yöntemleri ile ilgili egitim alacak.

Erasmus+ Programi kapsaminda Avrupa Komisyonu tarafindan saglanan hibeyle desteklenen bu projeyle hareketlilik sürecinde alinan enstrüman egitimi ile katilimcilarin sadece yetkinliklerine katki saglamakla kalmayip, farkli egitim ve ögretim teknikleri de kazanmasi hedefleniyor.

Bunun yani sira katilimcilarin, edindikleri kültürler arasi deneyim, paylasim ve etkilesimlerle, müzik alaninda evrensellesme hedeflerine katki saglamasi hedeflenen projeyle enstrüman egitiminde fark olusturulmasi amaçlaniyor.

Tanitim toplantisi ise Atatürk Güzel Sanatlar Lisesinde Tepebasi Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Özcan, Il Milli Egitim Sube Müdürü Ayben Çimen, Il Milli Egitim Sube Müdürü Ramazan Okci, Il Milli Egitim Sube Müdürü Servet DemircI, Milli Egitim Müdürlügü Ar-Ge ekipleri, okul müdürleri ve Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi idareci ve ögretmenlerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Kaynak: AA