Emre Gölü Sosyal Tesisleri'nin Isletme Hakki Için Protokol Imzalandi

Afyonkarahisar'da Emre Gölü Sosyal Tesislerini isletecek olan belediye ile Valilik arasinda protokol imzalandi.

Vali Gökmen Çiçek, Emre Gölü Sosyal Tesislerinde yaptigi konusmada, Emre Gölü projesini Afyonkarahisar Valiligi olarak 9 ay önce heyecan, cosku ve büyük bir hizla basladiklarini söyledi.

Frig bölgesinin içerisinde tarihi eserleriyle içerisinde yer alan gölü, etrafindaki manzarasiyla Afyonkarahisar ve bölge için nefes alacak alanlardan birisi oldugunu belirten Vali Çiçek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu alanla ilgili Afyonkarahisar'in daha biz gelmeden önce basladiklari balon hayali vardi. Çünkü bölge ayni Kapadokya benzeri özellikle balon uçuslari için çok uygundu. Gökyüzünde balonlar gölün üzerinde özellikle, tekneler su sporlarinin yapildigi alanlarin oldugunu hayal etmistik. Hafta içi ve sonu özellikle piknik yapilacak alanlar yürüyüs alanlari bisiklet yollari bütün bunlari yapabilecegimiz alan ümit etmistik ve vatandaslara söz vermistik. Demistik ki, biz burayi kisa sürede tamamlayacagiz ve hizmetinize sunacagiz demistik. Çok hizli çalismaya basladik."

Belediye Baskani Mehmet Zeybek de Park Bahçeler Müdürlügü'nde çalisan 60'a yakin personel ve iki aylik çalismayla Emre Gölü Sosyal Tesisine ciddi destek verildigini söyledi.

Zeybek, "Tesisi halka, ziyarete gelenlere, turistlere, spor amaçli gelen kano, tekne yarislarina gelenlere hizmet etmeye gayret sarf edecegiz." dedi.

Daha sonra Vali Çiçek ve Belediye Baskani Zeybek arasinda protokol metni imzalandi.

Kaynak: AA