Elmali Cumhuriyet Bassavciligindan, Antalya'da 2 Kardesin Istismari Davasina Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Yargilama sürecinde alinan magdur beyanlari ve toplanan tüm deliller mahkemesince birlikte degerlendirilecek olup, nihai karar bagimsiz ve tarafsiz yargiya aittir' 'Cumhuriyet Bassavciligimiz tarafindan yargilama süreci titizlikle takip edilmektedir'.

Antalya'nin Elmali ilçesinde iki kardesin istismari davasina iliskin, Elmali Cumhuriyet Bassavciligindan yapilan açiklamada, "Yargilama sürecinde alinan magdur beyanlari ve toplanan tüm deliller mahkemesince birlikte degerlendirilecek olup, nihai karar bagimsiz ve tarafsiz yargiya aittir." denildi.

Elmali Cumhuriyet Bassavciligindan yapilan yazili açiklamada, bazi sosyal medya platformlarinda Antalya'nin Elmali ilçesinde 2019'da gerçeklestigi öne sürülen iki çocugun istismar edilmesi olayi ile ilgili yürütülen yargilamaya iliskin bir kisim iddialar karsisinda kamuoyunun dogru bilgilendirilmesi amaciyla basin açiklamasi yapilmasi gereginin duyuldugu belirtildi.

Açiklamada, Balikesir'de Edremit Cumhuriyet Bassavciligina 5 Mayis 2020'de basvuran çocuklarin babaannelerinin Antalya'nin Finike ilçesindeki torunlarinin anne, üvey baba ve dayilari tarafindan 2019'da cinsel istismara ugradiklari iddiasiyla ihbar ve sikayette bulundugu aktarildi.

Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan derhal sorusturma baslatildigi ve çocuklara psiko-sosyal destek verildigi kaydedilen açiklamada, "Magdurlarin Çocuk Izlem Merkezi'nde beyanlari alinmistir. Yürütülen sorusturma neticesinde elde edilen bulgular ve çocuklara karsi nitelikli cinsel istismar eylemlerinin gerçeklestirildigi yönünde yeterli süphe olustugu kanaatiyle 24 Temmuz 2020'de düzenlenen iddianame ile saniklarin cezalandirilmasi istemiyle Elmali Agir Ceza Mahkemesi nezdinde kamu davasi açilmistir." ifadeleri kullanildi.

Delillerin tam olarak toplanmamis olmasi, delillerin karartilma ihtimalinin bulunmasi gerekçeleriyle saniklarin 16 Ekim 2020'de tutuklanmasina karar verildigi vurgulanan açiklamada, yargilama sürecinde ise delillerin toplanmis olmasi ve alinan beyanlardaki çeliskiler dikkate alinarak saniklarin 5 Ocak 2021'de tutuksuz yargilanmalarina karar verildigi belirtildi.

Elmali Cumhuriyet Bassavciliginca tutuksuz yargilamaya yapilan itirazin Antalya 10. Agir Ceza Mahkemesince reddedildigi kaydedilen açiklamada, yargilama sürecinin bassavcilikça titizlikle takip edildigi vurgulandi.

Açiklamada, "5 ay önce tutuksuz yargilanmalarina karar verilen saniklar hakkindaki yargilama süreci devam etmekte olup, son durusma 21 Mayis 2021'de yapilarak, durusmasi 17 Eylül 2021 tarihine birakilmistir. Yargilama sürecinde alinan magdur beyanlari ve toplanan tüm deliller mahkemesince birlikte degerlendirilecek olup, nihai karar bagimsiz ve tarafsiz yargiya aittir. Cumhuriyet Bassavciligimiz tarafindan yargilama süreci titizlikle takip edilmektedir." denildi.

Kaynak: AA