Dehsetin Yasandigi Olayda Isletme Sahibi Yasananlari Anlatti

Manisa’nin Soma ilçesinde gözü dönen adamin esinin kafasinda bardak kirmasi ve masadaki servis biçagiyla saldirmasi sonrasi olayin yasandigi kafenin isletmecisi dehseti anlatti. “Allah’tan biçak keskin degildi” diyen isletmeci Murat Ince, “Çevredeki esnaflar adami linç etmeye çalisti ancak biz sakinlestirdik” diye konustu.

Dehsetin Yasandigi Olayda Isletme Sahibi Yasananlari Anlatti
Olay Manisa’nin Soma ilçesi Atatürk Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir kafede esi I.Ç. ve bebegiyle oturan T.Ç., masadaki bardagi alarak bir anda kalkti. Esi I.Ç.’nin basina bardakla vuran T.Ç., daha sonra masadan aldigi servis biçagiyla defalarca esine vurmaya devam etti. Bunun üzerine olayi gören kafedeki bir müsteri müsteri de T.Ç.’ye müdahale etmek istedi. Kendisini durdurmaya çalisan kadinlara da saldirip darbeden T.Ç. kafeden kaçmaya çalisti. Bu sirada olaya müdahale eden kafe isletmecisi Murat Ince ve kafe çalisanlari T.Ç.’yi yakalayarak polise haber verdi.

Ekiplerin olay yerine gelmesiyle birlikte T.Ç. polise teslim edildi. Basina aldigi bardak darbesiyle yüzünde kesikler olan I.Ç. ise olay sonra kanlar içinde kaldi. Gözü dönmüs adamin vurdugu biçak darbeleriyle de yaralanan I.Ç. hastaneye kaldirildi. Buradaki tedavisinin ardindan taburcu olan I.Ç.’nin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

“Çevredeki esnaflar adami linç etmeye çalisti ancak biz sakinlestirdik”

Güvenlik kameralari tarafindan saniye saniye kaydedilen olayi anlatan kafe isletmecisi Murat Ince, “Her sey 15 saniye içerisinde oldu. Ben kasada müsterilerimize bakiyordum. Herkes kadin diyor ama kurtaran kisi erkek aslinda. Kavgadan önce yaklasik 1 saat burada oturdular. Ama maalesef adam önce kalkiyor ardindan da kendi karisina bardakla vuruyor. Orada masada biçak vardi. Allah’tan keskin degildi. Onunla vurmaya çalisiyor. Masada oturan bir beyefendi de adama müdahale etti. Ben de kaçarken onu yakaladim. Polise telefon açtik. Çevredeki esnaflar adami linç etmeye çalisti ancak biz sakinlestirdik. Sahsi da polise teslim ettik” dedi.



“Ben kendi erkekligimden utandim”

Isletmesinde kadinlara yönelik istihdam sagladigini ve ilk defa böyle bir olaya sahit olduklarini söyleyen Ince, olay sonrasi büyük bir üzüntü yasadiklarini belirterek, “Ben kendim de bir esnaf olarak benim burada 20 tane de çalisanim var. Bu 20 çalisanimdan 15’i kadin. Biz burada yasanan olaya çok üzüldük. Kadina siddete de ‘hayir’ diyoruz. Keske böyle bir sey olmasaydi. Hanimefendi de taburcu oldugunu ögrendik. Hayatimda ilk defa böyle bir olaya sahit oldum. Ben kendi erkekligimden utandim. 15 yildan beri esnafim, Soma’da ve kendi isletmemde böyle bir olay yasandigi için çok üzüldüm. Sahis kalkip esine saldiriyor. Keske olmasaydi” ifadelerini kullandi.

Olayla ilgili baslatilan sorusturma devam ediyor.
Kaynak: İHA