Bursa'nin UNESCO'daki Yedinci Yili

Bursa’nin UNESCO dünya mirasi listesine girisinin yedinci yil dönümü Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde online yapilan panelle kutlandi.

Bursa'nin UNESCO'daki Yedinci Yili
Bursa’nin Orhan Gazi külliyesi ve çevresi, Hüdavendigâr, Yildirim, Yesil, Muradiye külliyeleri ve Cumalikizik köyü ile UNESCO dünya mirasi listesine alinmasinin yedinci yildönümü, pandemi sebebiyle bu sene de online yapilan panelle kutlandi. Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin Facebook sayfasi ve YouTube kanali üzerinden canli yayinlanan “Geçmisten Gelecege Kültürel Mirasi Anlamak, Plânlamak ve Yönetmek” konulu panelin açilisina katilan Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulas Aktas, UNESCO alanlarinin korunmasi ve bu alanlarin turizme kazandirilmasi için Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan çalismalari anlatti.

Bursa Alan Baskanligi’nin çalismalarinin yaninda, bütün Bursalilarin alandaki degerlere sahip çikmasi gerektigini ifade eden Akhan, özellikle koruma kullanma dengesini yasatan bir sehir olmayi arzuladiklarini kaydetti.

Bölgeye ayri bir deger katacak hanlar bölgesi ve Çarsibasi kentsel tasarim projesi yarismasi sonucunda ortaya çikan birinci projenin, uygulama projesi safhasinin devam ettigini belirten Akhan, ayrica sehrin degerlerinin dünyaya tanitilmasi ve turizmin gelistirilmesi için Bursa’da 2021 yilinin ‘hanlar bölgesi ve ipek yili’ olarak ilan edildigini hatirlatti.

Cumalikizik’in korunmasi için kentsel tasarim rehberi ve projesi çalismasinin baslatildigini ifade eden Genel Sekreter Akhan, “Bursa’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alinmasinda büyük emekleri olan dönemin belediye baskani Recep Altepe’ye ve halen Alan Baskanligini yürüten hocamiz Neslihan Dostoglu’na çok tesekkür ediyorum. Insallah bizler de Büyüksehir Belediye Baskanimiz Alinur Aktas liderliginde ekip olarak bu sürecin devaminda elimizden gelen katkiyi sunacagiz. Böylesine önemli bir sehre, böylesi önemli bir degere olan sorumlulugumuzu yerine getirecegiz” dedi.

Bursa Alan Baskani Prof. Dr. Neslihan Dostoglu’nun yönettigi panelde ise çesitli bildiriler sunuldu.
Kaynak: İHA