Bingöl Belediyesince Vatandaslara Su Tasarrufu Için Uyari Yapildi

Bingöl Belediyesi, vatandaslarin su tasarrufu yapmasi uyarisinda bulundu.

Bingöl Belediyesinden yapilan yazili açiklamada, yagislarin yetersiz oldugu, su seviyesinin kritik sinirin altina düstügü belirtildi.

Yasanan kuraklik nedeniyle planli su kesintilerinin yapilacagi kaydedilen açiklamada, Meteoroloji Genel Müdürlügünün 2021 Yili Nisan Ayi Alansal Yagis Raporu'na göre, Dogu Anadolu Bölgesinde yagis miktarinin yüzde 75 oraninda azaldigi, mayis ayi ortalama sicakliklari raporuna göre ise son 50 yilin en sicak mayis ayinin yasandigi bildirildi.

Açiklamada, sunlar yer aldi:

"Ilimiz haritada siddetli kuraklik olarak isaretlendi. Bu yil her zamankinden daha fazla su kaynaklarimizi korumaya, her zamankinden daha fazla tasarruf etmeye ihtiyacimiz var. Içme ve kullanma suyunun tasarruflu kullanilmasi amaciyla vatandaslarimizin, musluk baslarina su tasarruf aparatlari takmasi, tuvalet rezervuarlarinin tasarruflu rezervuarlarla degistirilmesi, dus sürelerini kisaltmalari, dis firçalarken, tiras olurken musluklarin kapatilmasi gibi birçok klasik tasarruflu kullanimi saglayacak yöntemler kurakligin etkisini hafifletebilecektir."

Su seviyelerini korumak için hafta içi ve hafta sonu planli kesintilerin yapilacagi aktarilan açiklamada, "Yagis yetersizligi nedeniyle içme sularindaki su seviyesi kritik sinirin altina kadar düstü. Bu sebeple hafta içi 22.30 ile 03.30, hafta sonu ise 23.30 ile 03.30 saatleri araliginda su kesintileri yapilacak. Vatandaslarimiz kesintilerden etkilenmemesi için bina ve is yerlerinde mutlak suretle depo bulundurmalari ve gerekli tedbirleri almalari gerekmektedir." denildi.

Kaynak: AA