Ankara Sehir Hastanesinde 'Covid-19 Pandemisinde Saglik Bakim Hizmetleri Yönetimi' Sempozyunu

Ankara Sehir Hastanesinde, ‘Covid-19 Pandemisinde Saglik Bakim Hizmetleri Yönetimi’ konulu sempozyum gerçeklesti. Sempozyuma baskanlik yapan, Koordinatör Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Garibe Adigüzel, “Ankara Sehir Hastanesi ailesi olarak dünyanin en büyük ve gelismis saglik kuruluslarindan biri olmanin bilinciyle, en iyi saglik hizmetini, zamaninda, sürdürülebilir, etkili, verimli ve hakkaniyet ilkeleri çerçevesinde sürdürmeye çalisiyoruz” dedi.

Ankara Sehir Hastanesinde 'Covid-19 Pandemisinde Saglik Bakim Hizmetleri Yönetimi' Sempozyunu
Sempozyuma baskanlik yapan Koordinatör Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Garibe Adigüzel ve Koordinatör Bashekim Op. Dr. Aziz Ahmet Surel’in açilis konusmalari ile baslayan program, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlügü Saglik Bakim Hasta Hizmetleri ve Egitim Daire Baskani Bilgen Bagci Aydin’in çevrimiçi katilim ile yapigi konusmasiyla devam etti. Sempozyum baskani Koordinatör Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Garibe Adigüzel, “Ülkemizin de içinde yer aldigi 191 ülkeden gelen verilerle olusturulan 2020 Dünya Hemsirelik Durum Raporu ile 21. yüzyilin saglik hedeflerine ulasilmasinda hemsirelerin daha etkili hale getirilmesi için güçlendirilmeleri gerekliligi vurgulanmistir. Bu nedenle de hemsire is gücü yaratilmasina ve ön görülen eksikliklerin giderilmesine, hemsirenin karar alma süreçlerinde etkili rol almasina, liderlik pozisyonlarinda daha fazla hemsireye yer verilmesine, hemsirelik egitiminin iyilestirilmesine ve lisans düzeyinde olmasina yönelik yatirimlar yapilmasi için tüm hükümet ve paydaslara çagrida bulunulmustur” ifadelerini kullandi.

Ankara Sehir Hastanesi olarak bir aile gibi çalistiklarinin altini çizen Adigüzel, “Ankara Sehir Hastanesi ailesi olarak dünyanin en büyük ve gelismis saglik kuruluslarindan biri olmanin bilinciyle, en iyi saglik hizmetini, zamaninda, sürdürülebilir, etkili, verimli ve hakkaniyet ilkeleri çerçevesinde sürdürmeye çalisiyoruz. Ayrica, hasta ve çalisan güvenligi ile hasta ve çalisan memnuniyetinden taviz vermeden sunmak, bilimsel arastirmalar, saglik teknolojisi ve tip egitimine öncülük ederek sagligin sürekli gelisimine imkan saglamak ve yasamin zenginlesmesine katkida bulunmak misyonumuz ile görev yapmaktayiz” seklinde konustu.

Saglik Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi Sevil Serin, Saglik Hizmetleri Genel Müdürlügü Arastirma, Gelistirme ve Saglik Teknolojisi Degerlendirme Daire Baskani Sultan Ogras ile Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi Hemsirelik Fakültesi dekanlarinin katilim sagladigi sempozyum bes farkli oturumda gerçeklestirildi.

Covid-19 Pandemisinde Insan Kaynaklari Yönetimi, Covid-19 Pandemisinde Acil Servis Yönetimi ve Organizasyonu, Covid-19 Pandemisinde Yogun Bakim Hemsireligi, Covid-19 Pandemisinde Gebe Takibi, Covid-19 Pandemisinde Dogum Süreci, Covid-19 Pandemisinde Pediatri ve Yenidogan Yönetimi, Covid-19 Pandemi Sürecinin Kalp Damar Hastanesi Saglik Bakim Hizmetlerine Yansimalari, Covid-19 Sonrasi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Pandemi Döneminde Onkoloji Hastalarinin Yönetimi, Pandemi Döneminde Covid-19 Disi Hasta Yönetimi ve Covid-19 Asi Uygulamalari ve Süreç Yönetimi baslikli konularin ele alindigi sempozyumda, Atilim Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Füsun Terzioglu da Covid-19 Sürecinde Saglik Sistemlerinin Zorluklarinin Üstesinden Gelebilme Kapasitelerinin Gelistirilmesi ve Saglik Profesyonellerinin Güçlendirilmesi konulu bir sunum yapti. Zoom üzerinden de katilim saglanabilen ve çevrimiçi olarak yayinlanan programin kapanis bölümünde hastane çalisanlarinin yer aldigi video gösterisi sergilendi.
Kaynak: İHA