Almanya'da Siddetli Yagmur Ve Firtina Hayati Olumsuz Etkiledi

Almanya'da siddetli yagmur ve firtina su baskinlarina ve agaçlarin devrilmesine yol açti.

Alman basininda yer alan haberlere göre, ülkenin güney ve güneybatisinda siddetli yagmur ve firtina hayati olumsuz etkiledi.

Baden-Württemberg eyaletinin Stuttgart kentinde, bazi cadde ve sokaklar sular altinda kaldi, agaçlar devrildi ve birçok cadde kapatildi.

Stuttgart Operasi'nin çatisi da firtinadan dolayi zarar gördü ve sahnenin bir bölümü sular altinda kaldi. Kentteki tüneller sularla doldu, metro trafigi bir süreligine durduruldu.

Calw bölgesinin de siddetli yagmur ve firtinadan yogun bir sekilde etkilendigi ve bazi bölgelerde toprak kaymasi yasandigi bildirildi.

Calw Itfaiye Birligi Baskani Udo Zink, SWR radyo ve televizyon kurumuna yaptigi açiklamada, agaçlarin sökülüp cadde ve raylarin üzerine uçtugunu, bodrum katlarinin sularla doldugunu anlatti.

Rheinland-Pfalz eyaletinin Koblenz kentinde de binalarin bodrum katlarini ve sokaklari su basti, çok sayida trafik kazasi meydana geldi.

Bavyera eyaletinde de benzer durumlar yasandigi aktarildi.

Alman Meteoroloji Dairesinden yapilan açiklamada, hava durumunun degisken olmasindan dolayi ülkenin çesitli bölgelerinde, siddetli yagmur ve firtinanin yer yer devam edecegine dikkat çekildi.

Kaynak: AA