Adana'daki Suç Örgütü Sorusturmasinda 10 Süpheli Tutuklandi

Adana'da çikar amaçli suç örgütüne yönelik sorusturma kapsaminda gözaltina alinan 29 süpheliden 10'u tutuklandi.

Adana'daki Suç Örgütü Sorusturmasinda 10 Süpheli Tutuklandi
Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi ekiplerince, "öldürme, yaralama, is yeri kursunlama, tehdit ve darp ile tahsilat yapma ve yagma" gibi suçlara karisan çikar amaçli kurulmus silahli suç örgütüne yönelik 10 aylik takibin ardindan 25 Haziran'da düzenlenen operasyon kapsaminda gözaltina alinan 29 süpheliden 7'si, savcilik talimatiyla emniyetteki islemlerin ardindan serbest birakildi.

Zanlilardan adliyeye sevk edilen 2'si kadin 22 süpheliden 11'i adli kontrol sartiyla olmak üzere 12'si daha saliverildi, elebasi oldugu iddia edilen B.Z. ve oglu T.Z'nin de arasinda oldugu 10'u tutuklandi.

Ekipler, adreslerinde bulunamayan ve haklarinda gözalti karari bulunan 3 süpheliyi yakalamak için çalismalarini sürdürüyor.

Süphelilere ait bir adreste yapilan aramaya iliskin polis kamerasina yansiyan görüntüler de basinla paylasildi. Görüntülerde, bir evin mutfak dolabindaki gizli bölmede tabanca ve bu silaha ait çok sayida mermi çiktigi görülüyor.

Polis ekipleri, 25 Haziran'da çikar amaçli silahli suç örgütü içerisinde faaliyet gösterdigi öne sürülen 32 süpheliyi yakalamak için belirledigi 36 adrese safak vakti es zamanli operasyon düzenlemisti.

Özel harekat ekiplerinin destegiyle düzenlenen operasyonda haklarinda gözalti karari bulunan çok sayida zanli yakalanmisti.

Bu arada, suç örgütüne yönelik son zamanlarda düzenlenen operasyonlarda, ruhsatsiz 19 tabanca, 12 av tüfegi, 249 mermi, 5 çelik yelek, dürbün ve 37 uyusturucu hap ele geçirildigi belirtilmisti.

Kaynak: AA