Yüksek Hizli Tren Gari'nda Covid-19 Asilamasi

Saglik Bakanliginca Covid-19 ile mücadele kapsaminda baslatilan asilama kampanyasi genisleyerek devam ediyor. ‘Yerinde asi’ uygulamasinin baslamasi ile birlikte bugün Yüksek Hizli Tren Gari’nda da asilama basladi.

Yüksek Hizli Tren Gari'nda Covid-19 Asilamasi
Saglik Bakanligi tarafindan, Covid-19 ile mücadele kapsaminda baslatilan asilama kampanyasi tüm hiziyla devam ediyor. Bu kapsamda Ankara’da yer alan Yüksek Hizli Tren Gari’nda da asilamalar gerçeklestirildi.

‘Yerinde asi’ uygulamasi ile, tren garlari, havalimanlari, otogarlar, AVM’ler ve organize sanayi bölgeleri gibi alanlarda Saglik Bakanliginca kurulan asi merkezlerinde asilamalar gerçeklestirilecek. Asilama hakkinda bilgiler veren Ankara Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Dr. Mustafa Kotanoglu, "Buraya yolculuk için gelen, Ankara’ya gelen veya Ankara’dan ayrilan kisilere ve burada çalisanlara uygulamak üzere bir asi merkezi açtik. Biz bu uygulamayi, sadece Yüksek Hizli Tren Garinda degil, yarindan itibaren havalimaninda, otogarda, 30’a yakin AVM’de, organize sanayi bölgelerinde ve büyük fabrikalarda bu uygulamayi yapmaktayiz. Randevu alamayan tüm vatandaslarimizin ayagina bu hizmeti götürmekteyiz. Ayni zamanda köylerimizde de 20’yi askin mobil asi ekiplerimiz var. Böylelikle bu pandemiyi bu asi uygulamasi ile bitirmek ve kirmak ümidindeyiz" ifadelerini kullandi.

Yüksek Hizli Tren ile seyahat etmek için garda bulunan Zübeyde Sencan, böyle bir durum oldugu için çok memnuniyet duydugunu belirterek, “Yolculuk ediyordum. Aslinda gittigim yerde asimi olacaktim ama böyle erkenden olunca da tereddüt etmedim. Bence gayet yerinde bir uygulama. Yani aklinda olup da asi olmak için bir türlü firsat bulamayanlara oldukça uygun. Havalimanlarinda da aynisi yapilabilir” seklinde konustu.

TCDD görevlisi Muhammet Çevikdogan, "Is yerinde asimizi olduk. Nöbetlerden dolayi hastaneye gidemiyorduk. Böyle bir hizmet sunuldugu için mutluyuz" diye konustu.

Kaynak: İHA