Ukraynali Ünlüler Fethiye'nin Tanitimi Için Babadag'da Yamaç Parasütü Heyecani Yasadi

Litvin Alexandra: 'Gökyüzünde 20 dakikam 1 dakika gibi geçti. Denizin rengi gökyüzünden çok hostu. Ukrayna'da böyle bir manzara yok. Bölgeye hayran kaldim' Lena Babitska: 'Yamaç parasütü benim için unutulmaz bir deneyim oldu. Kendimi o kadar mutlu hissettim, heyecan ve mutluluktan gökyüzünde gözlerim doldu. Ayaklarimin altinda cennet gibi bir manzara vardi' Ukrayna'daki bir televizyon kanalinda sunuculuk yapan Yanina Andreeva: 'Ölüdeniz, rengiyle bana Maldivler'i hatirlatti. Burasi cennet gibi bir yer. Pandemiyle ilgili tüm tedbirler alinmis. Çalisanlar herkes maskesini takiyor. Restoranda maskeyi takmayan ya da düzgün takmayanlar uyariliyor'

ALI RIZA AKKIR - Mugla'nin deniz, kum günes üçlemesinin yani sira dogal güzellikleri ve tarihi dokusuyla da ön plana çikan ilçesi Fethiye'nin tanitimi için çalismalar sürüyor.

Bu amaçla bölgeye davet edilen Ukraynali seyahat acenteleri, turizm profesyonelleri, youtuber, blogger, televizyon programcisi ve yazarlardan olusan grup, Babadag'in 1965 rakimindan atlayip, yamaç parasütü deneyimi yasadi.

Bu atlayislarin, takipçi sayisi yüksek sosyal medya hesaplarinda çok sayida begeni ve yorum aldigi görüldü.

YDA Dalaman Havalimani, Anadolu Jet ile Liberty Lykia Hotel is birliginde bölgeye gelen Ukrayna'nin taninan simalari, ilk olarak Ortaca ilçesindeki turistik Dalyan Mahallesi'nde gezi programina katildi.

Daha sonra Fethiye'ye gelen yabanci misafirler, dünyanin en iyi yamaç parasütü merkezleri arasinda gösterilen Babadag'dan atlayis gerçeklestirdi.

Sosyal medya fenomenlerinin uçuslari ve gökyüzündeki yasadiklari heyecan dolu anlar pilotlarin aksiyon kamerasiyla da kaydedildi.

Litvin Alexandra (22), AA muhabirine, Türkiye'ye ilk kez geldigini ve Dalaman bölgesini çok begendigini söyledi.

Buraya gelmelerine vesile olan kurumlara çok tesekkür eden Alexandra "Havalimanindan kaldigimiz otele kadar misafirler için çok güzel tedbirler alinmis. Bizler için her sey düsünülmüs. Kendimi çok huzurlu hissettim." dedi.

Alexandra, bölgenin denizi ve dogal güzelliklerinin etkileyici oldugunu Fethiye'de hayatinda ilk kez yamaç parasütüyle uçus yaptigini dile getirdi.

- "Ukrayna'da böyle bir manzara yok"

Yamaç parasütü aktivitesinin ilk anda kendisine çok korkunç geldigini dile getiren Alexandra, "Pilotlar çok tecrübeli. Gökyüzünde 20 dakikam 1 dakika gibi geçti. Denizin rengi gökyüzünden çok hostu. Ukrayna'da böyle bir manzara yok. Bölgeye hayran kaldim. Önümüzdeki ay için tekrar ziyaret plani yaptim. Ülkemde de tavsiye edecegim." diye konustu.

Türkiye'ye yedinci, bölgeye ise ilk ziyaretini gerçeklestirdigini belirten Slava Zoria (36) ise ülkesinde insanlara mutlaka tatillerini bölgede geçirmeleri tavsiyesinde bulunacagini vurguladi.

Türkiye'nin çok güvenli bir ülke oldugunu ifade eden Zoria, sunlari kaydetti:

"Uçaktan baslayan havalimanina, kaldigimiz otele kadar uzanan tedbir zinciri var. Birçok noktada el dezenfektanlari var. Turizm alaninda çalisan herkes maskelerini takiyor. Ilk kez yamaç parasütüyle uçma heyecanini yasadim. Yapmadan önce içimde bir korku vardi ama gökyüzünden manzara çok etkileyiciydi. Muhtesem bir deneyim."

Lena Babitska (31) da daha önce birçok ülke gezdigini, Türkiye'ye ise ilk kez geldigini söyledi.

- "Burada kendimi yüzde yüz güvende hissettim"

Bölgenin cografyasiyla kendisini büyüledigini vurgulayan Babitska, "Yamaç parasütü benim için unutulmaz bir deneyim oldu. Kendimi o kadar mutlu hissettim, heyecan ve mutluluktan gökyüzünde gözlerim doldu. Ayaklarimin altinda cennet gibi bir manzara vardi. Çok begendim ve etkilendim. Koronavirüs tedbirleri anlaminda da hiçbir eksik görmedim. Burada kendimi yüzde yüz güvende hissettim." degerlendirmesini yapti.

Ukrayna'daki bir televizyon kanalinda sunuculuk yapan Yanina Andreeva (37) en son 12 yil önce Türkiye'ye geldigini anlatti.

- "Türkiye, tatil için çok güzel ve güvenli bir ülke"

Türkiye'nin manzarasi, dogasi ve turiste hizmet anlaminda çok güzel bir ülke oldugunu vurgulayan Andreeva, söyle konustu:

"Daha önce hiç yamaç parasütü deneyimi yasamamistim. Yapmadan önce korkmustum ama korkumu yendim. Ölüdeniz'in çok güzel bir manzarasi var. Ölüdeniz, rengiyle bana Maldivler'i hatirlatti. Burasi cennet gibi bir yer. Pandemiyle ilgili tüm tedbirler alinmis. Çalisanlar herkes maskesini takiyor. Restoranda maskeyi takmayan ya da düzgün takmayanlar uyariliyor. Türkiye, tatil için çok güzel ve güvenli bir ülke. Buraya geldigim için çok mutluyum."
Kaynak: AA