Türkiye'nin 3. Büyük Millet Bahçesinin Yapim Çalismalari Basladi

Çevre ve Sehircilik Bakanligi Toplu Konut Idaresi Baskanligi tarafindan 41 milyon 290 bin liralik yatirimla hayata geçirilecek olan Millet Bahçesi’nin yapim çalismalari basladi. Yüzde 80’i yesilliklerden olusacak Millet Bahçesi tamamlandiginda Kastamonu’ya adeta nefes aldiracak.

Türkiye'nin 3. Büyük Millet Bahçesinin Yapim Çalismalari Basladi
Çevre ve Sehircilik Bakanligi, Türkiye’nin 3. büyük Millet Bahçesini Kastamonu’da hayata geçiriyor. Yakin zamanda proje insaat ruhsati imzalanan Millet Bahçesinde çalismalar basladi.

Ihaleyi kazanan firma çalismalarini 24 saat esasina bagli olarak sürdürüyor. Kastamonu’ya deger katmasi planlanan proje 240 dönüm alan üzerine kurulacak. Projede piknik alanlari, Millet Kiraathanesi, Doga Deneyim Alani, Dogal Yasam Bahçesi, Spor Alani, Aramotik ve Sifali Bitkiler Bahçesi, Bilim Park ve Yaya Köprüleri yer alacak.

Kastamonu Belediyesi’nin destek verdigi ve Toplu Konut Idaresi Baskanligi tarafindan ihalesi yapilan Millet Bahçesindeki çalismalari yerinde inceleyen Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, yüklenici firmadan son durum hakkinda bilgi aldi.

Tamamlandiginda Türkiye’nin en büyük üçüncü Millet Bahçesi olacagini söyleyen Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, “Yaklasik alan 240 dönüm. Burada bir takim Millet Bahçesi için ayrilan yerler vardi. Bizler, buralarin hiçbirisini tahsis etmedik. Ilk bastaki yapim çalismalarina uygun olarak 240 dönüm alanda planladik ve su anda da projemize sadik bir sekilde devam ediyoruz. Bu hali ile bile Türkiye’nin en büyük üçüncü Millet Bahçesi olacak. Birde burayi en güzel kilan çalismalardan bir tanesi de içerisinden bir dere yataginin geçmesidir. Ikinci olarak hemen yan tarafinda ciddi sayilabilecek büyüklükte agaçlandirilmis bir bölgenin bulunmasi. Buralar seyreltilecek ve buralara piknik alanlari yapilacak. Bu 240 dönüm alan içerisinde yaklasik 190 dönüm alani tamamen yesillendirilmis olacak. Bu sadece çimlenme ile degil, meyveliklerin oldugu, degisik agaç türlerinin oldugu, endemik bitki örtülerinin farkli farkli oldugu bir alan olacak. Burasi tabiatin hemen hemen hepsinin bu alanda temsil edildigi, bazilarinin olmasi bile buraya monte edilebilecegi, degisik agaçlarinda olacagi bir alan olacak. Burada çok ciddi bir yürüyüs alanlari olacak. Bu kadar büyük bir alanin sulanmasi tabii ki ayri bir konu olacagindan dolayi 4 tane su depomuz olacak. Hemen yan tarafinda kiraathane seklinde bir alanimiz olacak. Kir kahvesi gibi düsünüyoruz. Buna benzer 2-3 tane daha yasam alani planliyoruz. Bu kadar büyük bir alanda illaki dinlenme yerleri olmasi gerekiyor. Ama en çokta yesil alan olacak” dedi.

Önümüzdeki günlerde temel atma merasimini gerçeklestirmeyi düsündüklerini belirten Baskan Vidinlioglu, “Çevre ve Sehircilik Bakanimiz ile yaklasik 2 ay önce görüstügümüzde Ramazan ayinin son günlerinde bir temel atma töreni planliyorduk. Fakat tam kapanmadan dolayi o dönemde temel atma törenini gerçeklestiremedik. Insallah önümüzdeki günlerde de Sayin Bakanimizin da katilacagi devlet erkanimizla birlikte buranin temel atma merasimini gerçeklestiririz. Temel atma törenine gelmeden önce TOKI araciligiyla burada çalismalar sürdürülüyor” diye konustu.

Millet Bahçesinin tamamlandigi Kastamonu’ya nefes aldiracagini ifade eden Baskan Vidinlioglu, “Burasi çok güzel bir yasam olani olacak. Kastamonu içinde tam bir dinlenme alani olacak. Özellikle pandemiden sonra bu alanin hizmete girmesi bizlere ayri bir önem ve heyecan veriyor. Çünkü herkesin yesile, topraga hasret kaldigi bir dönemde 240 dönümlük bir Millet Bahçesi, Kastamonu’ya nefeste aldiracaktir. Simdiden çalismalarina basladik, emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Vidinlioglu, söyle konustu: “Her zaman baslangiçta hesapladiginiz rakamlar baslangiçtaki gibi olmuyor, bu yüzden tam bir rakam vermek dogru olmaz ama 41 milyon liralik bir yatirim söz konusu olacak”
Kaynak: İHA