TBMM Içisleri Komisyonu Baskani Güvenç'ten Terörle Mücadele Açiklamasi Açiklamasi

'Bu ülkenin gazetelerinde yetkiliymis gibi demeçler veren terör örgütünün sözde liderleri, Kandil'de uyuyamiyor, disari çikamiyor ve dagdaki kontrollerini de kaybetti. Bugün Kuzey Irak'in her bölgesinde de rahat edemiyor'

TBMM Içisleri Komisyonu Baskani ve AK Parti Kahramanmaras Milletvekili Celalettin Güvenç, ülkenin gazetelerinde yetkiliymis gibi demeçler veren terör örgütünün sözde liderlerinin Kandil'de uyuyamadiklarini, disari çikamadiklarini ve dagdaki kontrollerini kaybettiklerini söyledi.

Güvenç, Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesinin gerçeklestirdigi Küçük Sanayi Sitesi Altyapi ve Yol Yatirimi Ilk Kazi Töreni'nde yaptigi konusmada, dünya ekonomilerinin zor durumda oldugunu dile getirdi.

Avrupa Birligi'nin geçen yili yüzde 3,5 küçülmeyle bitirdigini ifade eden Güvenç, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in liderligi ve önderliginde Türkiye'de krizin iyi yöneltildigini belirtti.

Güvenç, Türkiye'nin ihracatta simdiye kadar en yüksek seviyeye çiktigina dikkati çekerek, "Sanayimiz ayakta, üretiyoruz ve 170 milyar dolarlik bir ihracati yakaladik. Ser güçler, dünya egemenleri biliniz ki bunu nasil basariyoruz, bu ülke neden tökezlemiyor, neden ihracati sürekli artiyor, bunu dikkatle izliyorlar. Buradan onlara da sesleniyorum, bu isin sirri sudur: Samimiyet, iman, danisma, ahlaktir. Halk, esnaf, isçi ve emekçi ile bütünlesmektir." dedi.

1984'ten beri millete aci çektiren terörün kökünü kazimak üzere olduklarini dile getiren Güvenç, terörü minimize ettiklerini vurguladi.

Teröristleri sehir ve daglardan atmakta kararli olduklarini ifade eden Güvenç, sunlari kaydetti:

"Bu ülkenin gazetelerinde yetkiliymis gibi demeçler veren terör örgütünün sözde liderleri, Kandil'de uyuyamiyor, disari çikamiyor ve dagdaki kontrollerini de kaybetti. Bugün Kuzey Irak'in her bölgesinde de rahat edemiyor. Türkiye, bir turizm ülkesi. Çatlama, patlama, terör, siddet olmazsa her yil 40 milyar dolar turizmden geliri var ve ciddi bir istihdam alani. 40 milyar dolari eger her yil bütçeye, ekonomiye sicak para olarak soktugun zaman iste o sana yatirim olarak döner. Oradan Büyüksehir Belediyesine pay düser, o pay da belediye baskani gögsünü gererek senin emrine verir."

- Petrol arama faaliyetleri

Güvenç, Akdeniz'de, Karadeniz'de, Türkiye'nin dogusunda ve batisinda dogal gaz ve petrolün olduguna inandigini söyledi.

Geçmiste dogal gaz ve petrol aramalarinin Batililara yaptirildigini ifade eden Güvenç, konusmasini söyle tamamladi:

"Türkiye'nin belini büken is nedir? Enerji ithalatidir. Enerji ithalati bizim belimizi büküyor. Dis ticaret açigimizin temelinde her yil 60 milyar dolar dogal gaz ve petrol ithalimiz var. Tüketimimizin artmasina ragmen son 10 yilda barajlarla, hidroelektrik santrallerle, günes enerjileri, rüzgar enerjisi ile bunu 40 milyar dolara çektik. Yani 20-25 milyar dolar bu ülkenin parasinin disariya gitmesini önledik. Bunun faydasini görüyoruz. Insallah buldugumuz dogal gazi da devreye aldigimizda Türkiye, enerji ithalatçisi olmadan insallah ihracatçi konumuna gelecek. Dis ticaretimiz denklesecek. Bilin ki su anki mücadele bunu önleme mücadelesidir. Bu adamlar durup dururken Tayyip Erdogan'in boyuna posuna saldirmiyorlar. Türkiye'nin ayaga kalkma mücadelesine dogrudan cepheden ates ediyorlar. Biz bu iki seyi gerçeklestirirsek disa bagimliligimiz bitecek."

Güvenç, konusmasinin ardindan beraberindeki AK Parti Kahramanmaras Milletvekili Habibe Öçal, Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör ile diger ilgililerle temel açma çalismalarini izledi.
Kaynak: AA