Tarim Ve Orman Bakan Yardimcisi Tunç Açiklamasi 'Afrika'ya Faydali Olabilecek Projeleri Hayata Geçirmek Istiyoruz'

Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Mehmet Hadi Tunç, resmi temaslari kapsaminda geldigi Sudan'da Tarim ve Orman Bakani Tahir Muhammed Harbi ile iki ülke arasindaki anlasmalari ve projeleri görüstü.

Baskent Hartum'daki Tarim Bakanliginda yapilan görüsmede Tunç ve Harbi, iki ülke arasindaki iliskilerin güçlü oldugunu vurguladi.

Sudan ile tarim alaninda 15 yili askin zamandir sürdürülen bir gayret ve çaba oldugunu söyleyen Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Tunç, "Hem Türkiye'ye hem Sudan'a hem Afrika'ya faydali olabilecek projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Türkiye'nin sahip oldugu tarim sisteminden birçok ülke faydalanmak istiyor. Bu potansiyelimizden kardes ve dost ülke Sudan'in da yararlanmasini cani gönülden isteriz." ifadelerini kullandi.

- "Yönetimler degisir ama devletler arasi anlasmada süreklilik esastir"

"Yönetimler degisir ama devletler arasi anlasmada süreklilik esastir." diyen Tunç, Sudan ile yapilan anlasmalarin hayata geçirilmesi gerektigini vurguladi.

Türkiye'nin Sudan'da üretecegi ürünlerin hem Sudan'in hem Türkiye'nin ihtiyaçlarini karsilayacak nitelikte ve özellikte olacagini söyleyen Tunç, bu projelerin Sudan'da istihdam firsatlari saglayacagini ve Sudan'in gelirini ve ihracatini artiracagini dile getirdi.

Görüsmeden sonra AA muhabirine açiklama yapan Sudan Tarim ve Orman Bakani Harbi, bu ziyaretin geçen ay Egemenlik Konseyi Baskan Yardimcisi Muhammed Hamdan Dagalu'nun baskanligindaki üst düzey yetkililerin Türkiye'ye ziyaretinin sonucu olarak gerçeklestigini söyledi.

Sudan'in tarim ve hayvancilik alanlarinda Türkiye ile is birligi yapmak için oldukça arzulu oldugunu belirten Harbi, iki ülkenin delegasyonlarinin muhtemel bütün projeleri tartismak için yogun toplantilara gireceklerini dile getirdi.

Görüsmede Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Irfan Neziroglu, Tarim ve Orman Bakanligi Tarim Isletmeleri Genel Müdürü Sait Kocabay ile Türkiye ve Sudan'dan yetkililer hazir bulundu.

Kaynak: AA