Suriye'de Iran Destekli Gruplarin Bulundugu Meyadin'den, ABD'nin Kontrolündeki Petrol Sahasina Füze Saldirisi

Suriye'nin Bessar Esed rejimi ve Iran destekli terörist gruplarin kontrolündeki Deyrizor'un Meyadin ilçesinden ABD'nin kontrolündeki Ömer petrol sahasina füze saldirisi düzenlendi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindigi bilgiye göre, ABD ve YPG/PKK'nin varligini sürdürdügü Suriye'nin en büyük petrol sahasi Ömer'e, Grad füzeleriyle saldiri gerçeklestirildi.

Kaynaklar, Iran destekli silahli gruplarin yogunlastigi Meyadin ilçesinden en az 5 füze firlatildigini ve bazilarinin ABD güçlerinin konuslandigi petrol sahasindaki konutlarin yakinina isabet ettigini ifade etti.

Öte yandan, Esed rejiminin haber ajansi SANA da ABD'nin Ömer petrol sahasindaki askeri üssüne roket saldirisi düzenlendigini belirtti.

ABD, Suriye'nin Irak sinirindaki Elbukemal ilçesindeki Iran destekli gruplara dün gece hava saldirisi düzenlemisti.

Firat Nehri'nin dogusunda kalan Deyrizor topraklari, ABD destekli terör örgütü YPG/PKK'nin isgali altinda; Deyrizor il merkezi, dogusu ve batisi ise Esed rejimi ve Iran destekli gruplarin kontrolünde bulunuyor.

Terör örgütü, 22 Ekim 2017'de de Suriye'nin en büyük petrol sahasi Ömer'i isgal etmisti.

Terör örgütü YPG/PKK'ya destegini sürdüren ABD güçleri, halihazirda Suriye'de Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde örgüt isgalindeki bölgelerde 10'dan fazla üs ve askeri noktada varlik gösteriyor.

Kaynak: AA