Siirt'te Egitimlerini Tamamlayan 81 Ögrenci Hafiz Oldu

Siirt'te, çesitli kurslarda hafizlik egitimlerini tamamlayan ve Kur'an-i Kerim'i ezberleyen 16'si kiz 81 ögrenci düzenlenen törenle sertifikalarini aldi.

Ensar Camisi'nde düzenlenen törende konusan Vali ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu, hafizlik egitimini tamamlayan ögrencileri ve emegi geçenleri kutladi.

Kurani ögrenen ve ögretenlerin ümmetin en sereflileri oldugunu ifade eden Hacibektasoglu, sunlari kaydetti:

"Il geneli Kuran kurslarinda yetisen evlatlarimizin mutluluguna ortak olduk. Il ve ilçe müftülükleri ile kuran kursu hocalarimizin hepsine gönülden sükranlarimizi sunuyoruz. Allah bu millete Islam'i, bu devlete Islam'in bayraktarligini nasip etti. Allah ezani bu topraklarda susturmasin, devleti ve milleti kiyamete kadar daim kilsin. Hafiz kardeslerimin gözlerinden öpüyorum, ailelerine de tesekkür ediyorum."

Müftü Vehap Kapicioglu da Kuran'in öneminden bahsederek, "Camide çocuk okuturken anne babalarina iyi bir evlat, ülkesine iyi bir vatandas, okullara iyi bir ögretmen, camiye iyi bir imam yetistiriyoruz. Bu temeller saglam olursa gelecegimiz daha saglam olacak." dedi.

Ögrencilerden Muhammed Zeynel Honaz ise hafiz olmaktan duydugu mutlulugu belirterek, ailesine ve hocalarina tesekkür etti.

Kaynak: AA