Samsun'da Üniversite Sinavina Giren Gençler Kiliçdaroglu'na 1 Liralik Tazminat Davasi Açti

Samsun'da üniversite sinavina giren gençler, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu hakkinda, "Katarli ögrencilere sinavsiz tip egitimi" baslikli habere iliskin yaptigi açiklamalar nedeniyle 1 liralik manevi tazminat davasi açti.

Samsun'da Üniversite Sinavina Giren Gençler Kiliçdaroglu'na 1 Liralik Tazminat Davasi Açti
AK Parti Samsun Il Gençlik Kollari Baskani Mücahit Yilmaz, Terme Ilçe Gençlik Kollari Yeni Seçmen Birim Baskan Yardimcisi Umut Güngör, partililer ve üniversite sinavina giren gençler, Samsun Adliyesi önünde toplandi.

Umut Güngör, grup adina yaptigi açiklamada, CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu'ndan özür beklediklerini söyledi.

Üniversite sinavina girecek 2 milyonun üzerinde ögrenci ve ailelerinin haberden olumsuz etkiledigini dile getiren Güngör, "CHP Genel Baskani her zaman oldugu gibi hiçbir teyide ihtiyaç duymadan sorumsuzca davranarak yalan söylemis ve yalanin yayilmasinda aktör olmustur." dedi.

Yalanlarin birçok yayin organinda yayildigini aktaran Güngör, sunlari kaydetti:

"Türkiye'nin ana muhalefet partisi genel baskaninin, girecegimiz en önemli sinavlardan biri öncesinde bu basit yalana sarilmasi, en hafif tabirle sorumsuzluktur. Yalani yayan ve bizlere ulasmasina sebebiyet veren basin kuruluslari, servis ettikleri yalan haberden dolayi ufak bir mahcubiyet hissetmis olacak ki haberi geri çekip kamuoyundan özür dilemislerdir. CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun sosyal medya üzerinden baslattigi, 'Katarli gençler sinavsiz Türkiye'de okuyacak' algisi, sosyal medyada belli odaklarca yayilmistir. Bu alginin olusturulmasi tamamen kötü niyet tasimakla beraber, sinavlarina sadece bir gece kalmis arkadaslarimizin zihinlerini allak bullak etmeye yetmistir."

Güngör, "Sayin Kiliçdaroglu, trol dediginiz biz gençler yasattiginiz bu manevi yikim sebebiyle size 1 TL'lik manevi tazminat davasi açmak üzere buradayiz. Sizin deyiminizle biz troller simdi adliye binasi önünden gür bir sesle Sayin Kiliçdaroglu'na sesleniyoruz. Yalan haberin pesinden kosup bizleri ve ailelerimizi maniple ettiginiz için çok büyük bir özür borçlusunuz." diye konustu.

Kaynak: AA