Milletvekili Kahtali Açiklamasi 'Malatya'ya Bu Yil 70 Okul Kazandirilacak'

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali, Malatya’ya 70 yeni okul kazandirilacagini söyledi. Kahtali, “Egitim alaninda önemli atilimlar gerçeklestirmeye devam edecegiz” dedi.

Milletvekili Kahtali Açiklamasi 'Malatya'ya Bu Yil 70 Okul Kazandirilacak'
Egitime yapilan devasa yatirimlardan Malatya da payina düseni aldi. Birçok yatirimin hayata geçirildigi son 20 yilda, egitimde büyük atilimlara imza atildi. Yine de çalismalar bitmedi, ‘hizmete devam’ denildi. Egitim alaninda Malatya’ya son 18 yilda 1.28 milyar TL yatirim yapilirken, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali konuya iliskin detaylari paylasti.

Egitimde kalite artti

Malatya’da, 2002 yilinda 761 olan okul sayisinin 2020 yilinda 829 yükseldigini belirten Kahtali, egitimde kaliteyi artirmak için mevcut dersliklerin yenilendigini, 5 bine yakin da yeni dersligin insa edildigini aktardi. Milletvekili Kahtali, “Degerli ögrencilerimizin daha rahat sartlarda ögrenim görebilmesi için egitimin her kademesinde derslik basinda düsen ögrenci sayisini düsürdük” seklinde konustu.

Okullasma oraninin artmasiyla ortaya çikan ögretmen ihtiyacini gidermek için her kademede çok sayida yeni ögretmen istihdam edildigine dikkat çeken Hakan Kahtali, 2002 yilinda Malatya’daki ögretmen sayisi 7 bin 227 iken, 2020 yilinda bu sayinin 13 bin 209 oldugunu belirtti.

Ücretsiz Ders Kitabi Projesi dair de verileri paylasan Kahtali, “2003 yilinda baslattigimiz Ücretsiz Ders Kitabi Projesi ile ögrencilerimizin ve velilerimizin kitap alma çilesine son verdik. Çocuklarimiz artik siniflarina girdiklerinde kitaplarini siralarinin üstünde buluyorlar. 2003-2020 yillari arasinda ögrencilerimize 69,4 milyon TL maliyetle 33,8 milyon ders kitabini ücretsiz olarak dagittik” bilgilerine yer verdi.

2021 atilim yili olacak

Milletvekili Kahtali, açiklamasinda Malatya’ya kazandirilacak olan 70 yeni okul hakkinda da bilgi verdi. 2021 yilinin Malatya’da egitim alaninda bir atilim yili olacaginin altini çizen Kahtali, “34 tane il yatirimi, 10 tane TOKI yatirimi, 8 tane Avrupa Birligi yatirimi, 13 tane hayirseverlerden olmak üzere Malatya’miza 70’e yakin yeni okul kazandiracagiz. Insallah Cumhurbaskanimizin yol göstericiliginde ve liderliginde egitim alanindaki atilimlarimiz devam edecek. Bunun için biz siyasiler olarak elimizden gelenin fazlasini sehrimiz ve ülkemiz için yapmaya haziriz” diye konustu.

Kaynak: İHA