Mazidagi Köy Ürünleri Vatandaslara Tanitildi

Mardin’in Mazidagi ilçesine bagli köylerde üretilen ürünler Artuklu ilçesinde açilan stantla vatandaslara tanitildi.

Mazidagi Köy Ürünleri Vatandaslara Tanitildi
Mardin il tarim ve orman müdürlügü Mazidagi’nda üretilen köy ürünlerini 15 Temmuz ve Demokrasi Parki’nda açilan stantla vatandaslara ikram ederek tanitimini gerçeklestirdi. Tanitimi yapilan mazrone üzüm pekmezi, keçi sütü peyniri ve Mazidagi bali vatandaslar tarafindan begenildi. Mardin Tarim ve Orman Müdürü Menduh Dinler, Kizilay kan bagis standina girerek kan bagisi yapan vatandaslara pekmez ikram etti. Dinler, ilçede üretilen ürünlerin tanitimini yapip markalasmayi amaçladiklarini ifade etti.

Ürünleri gelen turiste tanitip, ülke geneline yaymak istediklerini kaydeden Dinler, “Ilimizde üretilen ürünlerin tanitimini yapmak için Mardin il merkezimizde stant açtik. Burada bugün Mazidagi ilçemizin ürünlerini tanitmaya çalisiyoruz. Mazidagi’nda yetisen mazrone üzümü, yerel peynirimiz ve yerel balimizi tanittik bugün burada. Mardin turizm alan bir il. Amacimiz ürünlerimizin tamamini Mardin’e gelen turistlere tanitip ülke geneline dagitmak. Amacimiz bu ürünlerin gerçek degerine ulasmasini saglamak. Bugün burada Mazidagi standini açtik. Insallah bir gün Midyat bir günde Dargeçit’te yetisen ürünlerimizin stantlarini burada açariz. Bunlari burada tanitiriz. Elimizde mazrone üzümü pekmezi ve Mazidagi’ndaki çiftçilerimizin ürettigi koyun, keçi sütü peyniri var. Bir de bal üreticilerimizin bali var burada. 3 ürünü tanitiyoruz bugün. Su anda 2 günlü açilis yaptik. Insallah ayda bir burada zamani gelen ürünlerimizi sergileyecegiz ve tanitacagiz” diye konustu.

Ürünlerin tadina bakan vatandas Zehra Önder, tatlarinin çok güzel ve tüm pekmezlerin tadiyla ayni ama biraz farkli oldugunu belirtti.

Ürünleri begendigini söyleyen vatandas Tekin Sayan, “Peynirin tadina baktim. Güzel, az tuzlu ve yagli. Koyun peynirine benziyor. Pekmez su an bogazimi yakti. Pekmez de güzel” dedi.

Kaynak: İHA