Manisa CBÜ Yabanci Diller Yüksekokulu Yeniden Akredite Edildi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Yabanci Diller Yüksekokulu yönetimi, yüksekokulun yeniden akredite edilmesi nedeniyle Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç’i ziyaret etti.

Manisa CBÜ Yabanci Diller Yüksekokulu Yeniden Akredite Edildi
Manisa CBÜ Yabanci Diller Yüksekokulu, Londra merkezli Pearson Assured kriterlerini uygulayan Edexcel Denetim Kurulusu tarafindan, 2021-2022 akademik yilini kapsayacak sekilde yeniden akredite edildi. Yabanci Diller Yüksekokulu yönetimi, yüksekokulun yeniden akredite edilmesi nedeniyle Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç’i ziyaret etti. Ziyarette, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mahmut Kargin, üniversitenin uluslararasi seviyede akredite olan ilk biriminin Yabanci Diller Yüksekokulu oldugu açiklamasina yer vererek, Yüksekokulun Londra merkezli Pearson Assured kriterlerini uygulayan Edexcel Denetim Kurulusu tarafindan, 2021-2022 akademik yilini kapsayacak sekilde yeniden akredite edildigi bilgisini paylasti.

Akreditasyon sertifikasini Rektör Ataç’a takdim eden Kargin, “Yapilan çalisma ile Üniversitemiz Yabanci Diller Yüksekokulu’nda, Ingilizce Hazirlik asamasini basariyla tamamlayan ögrenciler, “Pearson Assured” tarafindan akredite edilmis bununla beraber kalite güvencesini de saglamis bir program oldugunu gösterir sertifikayi almaya hak kazanmaktalar. Sertifikalarini alan ögrenciler, aldiklari bu belgeyle uluslararasi okul kabulleri, is basvurulari ve kariyerlerine devam etmelerinde önemli bir destek elde etmektedirler.” açiklamalarinda bulundu.

Yapilan çalisma ile ilgili memnuniyetini dile getiren Rektör Prof. Dr. Ataç, kalite politikasi çerçevesinde yürütülen akreditasyon çalismalarinin sürekliliginin saglanmasina vurgu yaparak, basta Akreditasyon Komisyonu üyeleri olmak üzere, bu süreçte emegi geçen akademik ve idari tüm Yüksekokul personeline tesekkür etti.

Pearson Assured, Pearson tarafindan gelistirilen, uluslararasi taninirliga sahip kalite güvencesi ve akreditasyon sistemidir. Bu akreditasyona sahip egitim kurumlarinin ögrencileri, uluslararasi düzeyde taninirliga sahip “Pearson Assured Sertifikasi” almaya hak kazanirlar. Yaklasik 100 ülkede egitim çözümleri alaninda faaliyet gösteren Pearson tarafindan saglanan kalite güvencesi ve akreditasyon hizmeti, degisen dünya standartlarina göre gelistirilmekte ve uluslararasi düzeyde kabul görmektedir.
Kaynak: İHA