Kocaeli'de Üniversite Sinavina Giren Gençler, CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu'na 1 Liralik Manevi Tazminat Davasi Açti

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollari Baskanligi koordinesinde, üniversite sinavina giren Kocaeli'deki gençler, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu hakkinda, "Katarli ögrencilere sinavsiz tip egitimi" baslikli habere iliskin yaptigi açiklamalar nedeniyle 1 liralik manevi tazminat davasi açti.

Kocaeli'de Üniversite Sinavina Giren Gençler, CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu'na 1 Liralik Manevi Tazminat Davasi Açti
AK Parti Kocaeli Il Gençlik Kollari Baskani Baki Özdemir, partililer ile üniversite sinavina giren gençler Kocaeli Adliyesi önünde toplandi.

Üniversite sinavina giren Hilal Tasli, grup adina yaptigi açiklamada, üniversite sinavindan bir gün önce ortaya atilan "Katarli ögrencilere sinavsiz tip egitimi" baslikli haberlerin tüm motivasyonlarini altüst ettigini kaydetti.

Tasli, Kiliçdaroglu'nun bu haberle ilgili yaptigi açiklamadan gençlerin rahatsiz oldugunu belirterek, su ifadeleri kullandi:

"Bugün geldigimiz noktaya bakildiginda, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun sosyal medya üzerinden baslattigi 'Katarli gençler sinavsiz Türkiye'de okuyacak' algisi, sosyal medyada belli odaklarca yayilmistir. Bu alginin olusturulmasi tamamen kötü niyet tasimakla beraber, sinavlarina sadece bir gece kalmis arkadaslarimizin zihinlerini allak bullak etmeye yetmistir. CHP Genel Baskani Sayin Kemal Kiliçdaroglu'nun bu kadar bariz bir yalana inanmasi ve bunu biz gençlerin sinavina bir gün kala siyaset malzemesine dönüstürmesini unutmayacagiz. Gençlerin 'Özür dile' çagrisini ciddiye almayan Kiliçdaroglu hala içinde bulundugu yanlis tavirla hareket etmektedir."

Tasli, Kiliçdaroglu ve CHP yönetiminden 26 Haziran'da bir özür mesaji beklediklerini, seslerini sosyal medya araciligiyla kendisine duyurmak istediklerini aktararak, söyle konustu:

"ÖzürDileKiliçdaroglu' etiketi ile Twitter gündemine girerek yüzlerce paylasim ile sesimizi duyurdugumuzu düsünürken Sayin Kiliçdaroglu, yine sasirtmayarak skandal bir açiklama ile biz gençleri 'trol' olarak nitelendirme cüretini kendisinde bulmus ve bizleri görmezden gelmistir. Iste Sayin Kiliçdaroglu, trol dediginiz biz gençler bize yasattiginiz bu manevi yikim sebebiyle size 1 liralik manevi tazminat davasi açmak üzere buradayiz. Sizin deyiminizle biz troller simdi adliye binasi önünden gür bir sesle Sayin Kiliçdaroglu'na sesleniyoruz; 'Yalan bir haberin pesinden kosup bizleri ve ailelerimizi manipüle ettiginiz için bizlere çok büyük bir özür borçlusunuz."

Konusmanin ardindan gençler, adliye binasina giderek 1 liralik tazminat davasi için dilekçelerini verdi.

Kaynak: AA