Keskin, '2023 Hedefi Için Esnafin Ayakta Kalmasi Sarttir'

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (MESOB) Baskani Sevket Keskin, sokaga çikma kisitlamalarinin 1 Temmuz’dan itibaren sona ermesi ile birlikte esnaf camiasinin sadece ekonomik anlamda degil, sosyal anlamda da bir nefes alacagini belirterek, “Hükümetimizden esnaf için yeni destek program ve uygulamalari bekliyoruz. Faizsiz, 1 yil ödemesiz 100 bin TL kredi mutlaka saglanmali” dedi.

Keskin, '2023 Hedefi Için Esnafin Ayakta Kalmasi Sarttir'


Keskin, “Uzun bir aradan sonra 1 Temmuz itibariyle esnaf ve sanatkârimiz tam çalisma dönemine yeniden basliyor. 15-16 aydir faaliyetlerine ara verilen veya kisitlanan bazi esnaf dallarimiz 1 Temmuz Persembe gününden itibaren faaliyet göstereceklerdir. Mesafe kurallarina uymak kaydiyla, 1 Temmuz Persembe gününden itibaren yeme içme yerlerinin açik veya kapali alanlarinda ayni masada ayni anda bulunabilecek kisi sayisina dair kisitlamalar uygulanmayacaktir. Kahvehane, kiraathane gibi kagit, tas oyunlarinin oynandigi is yerlerinde söz konusu oyunlarin oynanmasina, oynatilmasina dair mevcut kisitlamalar 1 Temmuz Persembe gününden itibaren sona erdirilecek ve oyun oynanmasina müsaade edilecektir. Yine 15-16 aydan beri kapali olan eglence merkezleri de 1 Temmuz’dan itibaren açiliyor. Müzik yayininin saat 24.00’den daha ileri bir saate alinmasi için de TESK öncülügünde girisimlerimiz devam ediyor. 1 Temmuz 2021 Persembe gününden itibaren sehir içi veya sehirlerarasi tüm toplu tasima araçlarindaki yolcu koltuk kapasite sinirlandirmalarina son verilecek. 65 yas ve üzeri vatandaslar ile 18 yas alti gençlerin ve çocuklarin sehir içi toplu tasima araçlarini kullanmalarina dair kisitlamalar da 1 Temmuz 2021 Persembe gününden itibaren kaldirilacak. TESK Genel Baskanimiz Bendevi Palandöken’in öncülügünde yaptigimiz girisimler ve görüsmeler de sonuç vermistir. Kisitlamalarin kaldirilmasindan dolayi Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a bir kez daha tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Sokaga çikma kisitlamalarinin sona erecegi 1 Temmuz 2021 Persembe gününden itibaren tüm is yerlerinin ruhsatlarindaki faaliyet konusuna göre ilgili idare tarafindan belirlenmis olan açilis-kapanis saatleri çerçevesinde faaliyet gösterebileceklerini aktaran Keskin, “Nikah ve dügün merasimlerinde, yiyecek, içecek ikrami yapilabilecek, canli müzik icrasi da dahil olmak üzere müzik yayini saat 24.00’e kadar yapilabilecek. Müzik kisitlamasinin daha ileri bir saate alinmasi için Girisimlerimiz devam ediyor. Nikah ve dügünlerde kapali yerler için halen uygulanmakta olan kisi basina asgari 6 metrekare yer bulunmasi sarti disinda katilimci sinirlamasina gidilmeyecek. Dügün ve nikahlarda ancak fiziki mesafe kuralina aykirilik teskil etmeyecek sekildeki oyun, dans, halay ya da gösteriler yapilabilecek. Dügünlere yönelik kisitlamalarin kaldirilmasi yaklasik 150 sektörü olumlu yönde etkileyecek, piyasada canlilik olusacaktir. Esnaf camiasi temizlik, maske ve mesafe prensiplerine uyacaktir. Tüm esnaflarimizi ve yanlarinda çalisanlarinin mutlaka asilarini yaptirmalari istiyoruz” Ifadelerini kaydetti.

Keskin, “Sokaga çikma kisitlamalarinin 1 Temmuz’dan itibaren sona ermesi ile birlikte esnaf ve sanatkâr camiasi sadece ekonomik anlamda degil sosyal anlamda da bir nefes alacaktir. Ancak esnaf camiasinin ayakta kalabilmesi için hükumetimizin destek ve katki vermesi sarttir. Hükümetimizden faizsiz, 1 yil ödemesiz en az 100 bin TL kredi destegi talep ediyoruz. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’dan bu konuda destek bekliyoruz. 2023 hedefleri için esnafin ayakta kalmasi sarttir” diye konustu.

Kaynak: İHA