Kadina Siddet Nedeniyle Tedbir Karari Verilen Erkeklere 'Farkindalik' Egitimi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin 'Kadina Yönelik Siddetle Mücadele' genelgesi dogrultusunda, hakkinda önleyici tedbir karari verilen erkeklerin Aile Egitim Programi'na katilimi saglanacak Pilot uygulama seklinde baslatilan ve tedbir karari bulunan erkeklere egitim verilmesini öngören 'Aile Içi Siddet Farkindalik Programi' tüm illerde yayginlastirilacak Kamu kurumu niteligindeki meslek kuruluslari ile memur, isçi ve isveren sendikalari tarafindan da erkek üyeleri için kadinerkek esitligi, olumlu babalik tutumlari, aile içi iletisim, kadina yönelik siddetle mücadele gibi konularda egitim ve seminer programlari düzenlenecek.

YESIM SERT KARAASLAN - Kadina siddet nedeniyle hakkinda önleyici tedbir karari bulunan erkeklere, kadina yönelik siddetin önlenmesine iliskin farkindalik kazandirmak amaciyla "Aile Içi Siddet Farkindalik Programi" kapsaminda egitim verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik imzasiyla 81 il müdürlügüne gönderilen "Kadina Yönelik Siddetle Mücadele" genelgesine göre, kadina yönelik siddetle mücadeleye erkeklerin daha yogun katilimini saglamak üzere farkindalik ve bilinçlendirme çalismalari yapilacak, siddetin önlenmesinde toplumsal farkindaligin artirilmasini hedefleyen tedbirler alinacak.

Hakkinda önleyici tedbir karari bulunanlarin Aile Egitim Programi'na katilimi saglanacak. Siddetin önlenmesinde erkek katilimini saglamak için çocuk, genç ve yetiskin olmak üzere tüm yas grubundan erkeklere yönelik bilinçlendirme ve farkindalik artirma çalismalari yapilacak.

Kamu kurumu niteligindeki meslek kuruluslari ile memur, isçi ve isveren sendikalari tarafindan erkek üyeler için kadin-erkek esitligi, olumlu babalik tutumlari, aile içi iletisim, kadina yönelik siddetle mücadele gibi konularda egitim ve seminer programlari düzenlenecek.

Milli Savunma Bakanligi ve Jandarma Genel Komutanligi bünyesinde vatani görevini yapan erbas ve erlerin de siddetle mücadele sürecine katilimi saglanarak, egitim programlarina devam edilecek.

Olumlu babalik tutumlari, aile içi is bölümü ve siddetle mücadeleye erkek katilimi gibi konularda görsel, isitsel ve sosyal medyada sürdürülecek farkindalik kampanyalari düzenlenecek.

- Pilot çalisma tamamlanarak tüm illerde uygulamaya geçilecek

Hakkinda önleyici tedbir karari bulunan erkeklere, kadina yönelik siddete iliskin temel düzeyde farkindalik kazandirmak üzere yarim günlük seminer programi seklinde baslatilan "Aile Içi Siddet Farkindalik Programi"nin pilot uygulamasi tamamlanacak.

Bu kisilerin davranislarinda olumlu aliskanliklar gelistirilmesi ve yaptiginin suç oldugunu anlamasi amaciyla baslatilan program, tüm illerde hayata geçirilecek ve hakkinda önleyici tedbir karari bulunan erkeklere farkindalik egitimleri verilecek.
Kaynak: AA