Ingiltere'de Kovid-19 Önlemlerinin 19 Temmuz'da Tamamen Kaldirilmasi Planlaniyor

Ingiltere Saglik Bakani Sajid Javid, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kisitlamalarinin 19 Temmuz’da tamamen kaldirilmasinin önünde bir engel bulunmadigini ve bu tarihten sonra hayatin yeniden normale dönecegini belirtti.

Esini aldattigina dair fotograflarinin ortaya çikmasinin ardindan 26 Haziran'da istifa eden Saglik Bakani Matt Hancock'un yerine dün göreve gelen Javid, saglik bakani olarak ilk kez katildigi Avam Kamarasi'nda milletvekillerinin sorularini yanitladi.

Javid, hiçbir hükümetin kisitlamayi düsünmeyecegi özgürlükleri geri getirmeyi amaçladiklarini, görevi boyunca ekonomik ve kültürel hayatin normale dönmesine yardimci olmayi istedigini, ayni zamanda Ulusal Saglik Servisi’ni (NHS) koruyacaklarini söyledi.

Kovid-19 kisitlamalarinin 19 Temmuz'da tamamen kaldirilmasinin önünde hiçbir engelin bulunmadigini belirten Javid, bu tarihten sonra ülkede hayatin yeniden normale dönecegini ve bu tarihe kadar yetiskin nüfusun üçte ikisine ikiser doz asi yapilacagini kaydetti.

Javid, Delta varyanti nedeniyle vaka sayilarinin yayilmaya devam ettigini ancak ölüm ve hastaneye yatis oranlarinin hala düsük oldugunu dile getirdi.

Ülkede uygulanan Kovid-19 asilarinin Delta varyantina karsi da etkili oldugunu ifade eden Javid, 8 Aralik’ta baslattiklari asilama programi sayesinde 27 binden fazla kisinin hayatini kaybetmesinin, 7 milyona yakin kisinin de Kovid-19’a yakalanmasinin önlendigini belirtti.

- Fotograflar istifa ettirmisti

???????The Sun gazetesi, 25 Haziran'da evli olan Hancock'un yine evli olan eski lobici Gina Coladangelo'yu bakanlik binasi içinde öperken gösteren güvenlik kamerasi görüntülerinden alinan fotograflari yayimlamisti.

Hancock, görüntülerin ardindan sosyal mesafe kurallarina uymadigi itirafini itiraf etmis ve istifa etmisti. Bunun üzerine dün eski Içisleri ve eski Maliye Bakani Javid göreve getirilmisti.

Kaynak: AA