Genç Açiklamasi 'Muhtarlarimizi, Mesai Arkadaslarimiz Olarak Görüyoruz'

Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, Ortahisar Muhtarlar Dernegi 3. Olagan Genel Kurulu’na katildi.

Genç Açiklamasi 'Muhtarlarimizi, Mesai Arkadaslarimiz Olarak Görüyoruz'
Genel kurulda bir konusma yapan Baskan Genç, muhtarlarin oylariyla baskanliga seçilen Adil Alemdag’i tebrik ederek, bir önceki dönem baskani Selami Durmus’a da yaptigi hizmetlerden dolayi tesekkürlerini iletti.

2023 yili sonuna kadar merkezdeki 47 mahallede TISKI ve diger kurumlar tarafindan sürdürülen altyapi çalismalari nedeniyle bozulan üst yapiyi yenileyip modern hale getireceklerini belirten Baskan Genç, “Göreve geldigimiz andan itibaren her zaman mesai kardesligi içinde sizlerle beraber çalismalarimizi sürdürdük. Ve bundan dolayi büyük bir mutluluk içindeyim. Su anda Ortahisar Belediyemiz pandemiye ragmen 86 mahallemizin tamaminda bir seyler yapabilmis. Az yapmis, çok yapmis ama bir seyler yapmis, mahallelerimize dokunabilmisiz. Tabi ki sorunlarimiz var. Su anda merkezdeki 47 mahallemizde ciddi bir altyapi çalismasi sürdürüyoruz. 1 Nolu Besirli mahallemizden çalismalara basladik. 47 mahallemizin tamaminda bu çalismalarimiz sürüyor. Bizim altyapi çalismasinda bir sorumlulugumuz yok. Maddi bir sorumlulugumuz da yok. Sadece lojistik olarak TISKI ve yapimci firmamiza destek sorumlulugumuz var. Ama üst yapida firmanin sorumlulugu yok. Üst yapi tamamen Büyüksehir ve Ortahisar’in müsterek sorumlulugunda. Biz üst yapiyi süresi bitiminde yani 2023 yili sonunda tamamlamayi planliyoruz. Sehrimize yakisir bir sekle getirmek istiyoruz. Son derece modern bir sekilde asfalt, kaldirim ve tretuar çalismalarimizi sürdürecegiz. Bu manada TISKI ve Murat Baskanimizla ciddi bir uyum içerisindeyiz” dedi.

Ortahisar Belediyesinin muhtarliklarin elektrik, telefon, internet ve su giderlerini karsilayan Türkiye’deki ilk belediyelerden biri oldugunu dile getiren Genç, “Muhtarlarimiza her zaman mesai arkadasi olma bilinciyle davrandik. 18 adet muhtarlik binamizi sifirdan yaptik, 17 binamizi da tamir ettik. Bu çalismamizi da bir taraftan sürdürüyoruz. Hamdolsun, gerçek mesai birlikteligimizin geregi olarak 71 muhtarimizin bilgisayari, yazicisi ve kirtasiye malzemelerini temin ettik. Biz muhtarlarimizin mutat giderlerini belediye meclisi karariyla üstlenen ilk belediyelerden bir tanesiyiz. Bunun da mutlulugunu yasiyoruz. Tabi ki, eksiklerimiz var. Ama samimiyetle birlikte bu mesai birlikteligini sürdürüyoruz. Allah mahcup etmesin” ifadelerini kullandi.

Genel Kurula Genç’in yani sira Ortahisar Kaymakami Tolga Togan, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Baskani Bekir Aktürk ile çok sayida muhtar katildi.

Kaynak: İHA