Derince'ye Bir Mesire Alani Daha Yapiliyor

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Derince’ye 40 bin metrekare nitelikli aktif yesil alan kazandiracagi Cimbizdere Mesire alaninda çalismalara devam ediyor.

Derince'ye Bir Mesire Alani Daha Yapiliyor
Kentin birçok yerinde yesil alanlar olusturan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, yeni bir mesire alani için geçtigimiz aylarda çalismalara basladi.

Daha önce vatandaslar tarafindan piknik yapmak amaci ile kullanilan Derince Cimbizdere bölgesi Park ve Bahçeler Daire Baskanligi tarafindan mesire alani haline getiriliyor. Toplam 58 bin metrekare alanda yapilacak ve bölgeye 40 bin metrekare nitelikli aktif yesil alan kazandirilacak Derince Cimbizdere Mesire alaninda çalismalar devam ediyor.

Park ve Bahçeler Daire Baskanligi’nca çalismalar kapsaminda futbol sahasi arkasi istinat duvari imalati yapiliyor. Gençler için mesire alani içerisine insa edilen futbol sahasi 35 çarpi 21 metre ebadinda olacak. Cimbizdere mesire alani içerisinde ayrica çocuk oyun grubu ve fitness grubu da yer alacak.

Çalismalar kapsaminda Çimbizdere mesire alanina, bin 500 metre uzunlugunda 3 metre genisliginde yürüyüs yolu, 772 metre uzunlugunda 2.3 metre genisliginde bisiklet yolu, 220 metrekare oturma ve dinlenme alani, 780 metrekare meyve bahçesi, 350 metrekare amfi ve 40 metrekare sosyal tesis yapilacak.
Kaynak: İHA