Dene Yap Teknoloji Atölyelerinin Sayisi Artiyor

TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal: 'Su an Türkiye genelinde 30 dene yap atölyemiz kuruldu, bu yil da 36 atölyemiz daha açilacak. 2022'de ise atölyelerin sayisi 81 ilde 100'e tamamlanmis olacak'

TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, su an Türkiye genelinde 30 olan Dene Yap Teknoloji Atölyelerine bu yil 36 adet daha eklenecegini, 2022'de ise atölyelerin sayisinin 100'e tamamlanmasinin planlandigini bildirdi.

Prof. Dr. Mandal, Sanliurfa'daki Harran Üniversitesi'nde (HRÜ) düzenlenen Egitimde Yapay Zeka Uygulamalari Kongresi'nde yaptigi konusmada, egitimde yapay zeka konusunda degisimlerin Kovid-19 süreciyle beraber daha hizli yasanmaya basladigini söyledi.

Her alanda etkilesimin hizli oldugu bir dönemin yasandigini vurgulayan Mandal, egitim sisteminde artik daha çok kisiye özgü özel egitimlerin ön plana çikmaya basladigini dile getirdi.

Hasan Mandal, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in talimatiyla Türkiye Teknolojileri Takimi Vakfi ortakligiyla Türkiye genelinde Dene Yap Teknoloji Atölyesi Projesi uyguladiklarini hatirlatarak, "Dene Yap Teknoloji Atölyelerini çok degerli buluyoruz. Su an Türkiye genelinde 30 dene yap atölyemiz kuruldu, bu yil da 36 atölyemiz daha açilacak. 2022'de ise atölyelerin sayisi 81 ilde 100'e tamamlanmis olacak. Buradaki ögrenciler, gelecegin teknoloji yildizlari olacak. Ögrencilerimiz, robotik zeka ve kodlama konusunda özel olarak egitiliyor. TÜBITAK olarak ögrencilerimizle, arastirmacilarimizla teknoloji sürecinin içerisinde olmaya çalisiyoruz. Hedefimiz gelecegin nitelikli insan kaynaginin gelistirilmesidir." diye konustu.

- "Sosyal ve beseri alanda da destek programi baslattik"

Mandal, yapay zeka modeliyle ilgili ögrenmeyi önemsediklerini belirterek, Kovid-19 sürecinde de Türkiye'nin farkli üniversiteleriyle yapay zeka konularinda çok sayida çevrim içi programlar gerçeklestirdiklerini söyledi.

TÜBITAK olarak yeni bir destek programi da baslattiklarini bildiren Prof. Dr. Mandal, sunlari kaydetti:

"Destekledigimiz proje ve programlarimiz çok. Kovid-19 sürecinde dijitallesmeyle beraber ögrenme süreçleri de hiz kazandi. TÜBITAK denilince akla daha fen ilimleri akla geliyor ama sosyal ve beseri alanda da artik yeni bir destek programi baslattik. Temmuz ayindan itibaren program baslayacak. Sosyal ve beseri ilimlerde derinlik ötesinde etki olusturup fayda saglamaya yönelik konulari önemseyip destekleyecegiz."

Kongrede, AK Parti Sanliurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, HRÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Çelik ve Sanliurfa Milli Egitim Müdürü Ismail Yapicier de kongrenin anlam ve önemine iliskin birer konusma yapti.

Üç gün daha devam etmesi planlanan kongrede Türkiye'nin farkli üniversitelerinden akademisyenler yapay zeka konusunda arastirma ve çalismalarini katilimcilarla paylasacak.
Kaynak: AA