Büyüksehir'den Engellilere Yönelik Mesleki Egitim Kursu

Erzurum Büyüksehir Belediyesi, engelli vatandaslara yönelik ISKUR destekli mesleki egitim kurslarinin açilisini düzenledigi törenle gerçeklestirdi. Törende ayrica Büyüksehir Belediyesi’nin engellilere yönelik yatirimlarina “Erisilebilir Mekân” belgesi verildi.

Büyüksehir'den Engellilere Yönelik Mesleki Egitim Kursu
Açilis törenine Erzurum Vali Yardimcisi Yildiz Büyüker, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen ile diger yetkililer ve vatandaslar katildi.

Baskan Sekmen, burada yaptigi konusmada, “Bilinmelidir ki, önceligimiz; engelli vatandaslarimizin sosyo-ekonomik yasamdaki rollerini degistirmek ve güçlendirmek olmustur. Çünkü biz engelli vatandaslarimiza hiçbir zaman ‘yardima ihtiyaç duyan’ gözüyle bakmadik, bakmayacagiz. Bizim gözümüzde engelli kardeslerimiz, toplumun diger fertlerinden farki olmayan, ekonomik deger üreten, çalisan, kazanan ve kazandiran bireylerdir” dedi.

Baskan Sekmen, “Unutulmamalidir ki; toplumun her bir ferdi yarinin birer engelli adayidir. Bu bakimdan engelli kardeslerimizin sorunlarini kendi sorunumuzmus gibi benimsemeli, bu alandaki farkindaligimizi gelistirmeli ve empati kültürünü sürekli canli ve diri bir halde tutmaliyiz” diye konustu.



“Engelli kardeslerimiz yeni meslek sahibi olacak”

Baskan Sekmen, konusmasinda kurslar hakkinda bilgi verdi. Sekmen, sözlerini söyle sürdürdü: “Engelli vatandaslarimiz ve hanim kardeslerimizin ekonomik problemlerine çare üretmek adina ISKUR destekli mesleki egitim kurslari hazirladik. Kadin ve Engelli Hizmetleri Koordinasyon Merkezi’mizde gerçeklestirilecek olan mesleki egitim kurslarimiz, saç bakim ve yapim, yöresel bez dokuma, dekoratif ev tekstili ürünleri hazirlama, bindalli üç etek yapimi, sis ve tig örücülügü alanlarini kapsamaktadir. 20’si engelli vatandaslarimiz 50’si de hanim kardeslerimiz olmak üzere toplam 75 kursiyerin egitim görecegi kurslarimiz 5 ay sürecek. Kursiyerlerimiz el emeklerinin karsiligi olarak da maas alacaklar. Engelli ögrencilerin kurslara ulasimi servislerle ücretsiz olarak saglanacak.”

“Engelli kardeslerimin derdi benim kendi derdimdir”

Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, “Engelli kardeslerimin derdi benim kendi derdimdir” diyerek, engellilere yönelik yapilan çalismalardan da bahsetti. Sekmen, söyle devam etti: “Bakiniz yakinda kardeslerimizin spora olan ilgilerini artirmaya yönelik zihinsel engellileri kapsayan buz pateni egitimine baslayacagiz.

Bildiginiz gibi geçtigimiz haftalarda sehir merkezindeki önemli noktalara akülü araç sarj istasyonlari kurduk. Türkiye’de bir ilk olan Akülü araç tamir atölyemiz ile kardeslerimizin araçlarina teknik destek veriyoruz. Servis araçlarimiz, su faturasinda yüzde 50 indirim, toplu ulasimdan ücretsiz faydalanma imkani, 65 yas üstü engellilerin ev temizligi ve kisisel bakimlari, hasta yatagi ve medikal malzeme destegi ve daha birçok hizmetlerle kardeslerimizin daima yanindayiz. Inanin engelli kardeslerimizin mutlulugu bizim en büyük önceligimizdir.”

Erzurum Vali Yardimcisi Yildiz Büyüker de konusmasinda Büyüksehir’in yatirimlariyla kadim kentin daha da güzellestigini ifade etti.

Vali Büyüker, Erzurum Valiligi tarafindan hazirlanan “Erisilebilir Mekan” belgesini Baskan Sekmen’e takdim etti.

Açilis sonrasi sergi ve egitim alanlari gezildi.
Kaynak: İHA