Bursa Uludag Üniversitesi Ögrencileri Tarafindan Olusturulan Markalar Yurt Disina Açilacak

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarim Bölümü Grafik Tasarim Programinin bitirme projesi dersi kapsaminda ögrenciler tarafindan olusturulan markalardan ilk 3'e girmeye hak kazanan projelerin, Ingiltere'de piyasaya sürülebilmesi için görüsmelerin basladigi bildirildi.

Üniversiteden yapilan yazili açiklamaya göre, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu müdürü ve Tasarim Bölüm Baskani Prof. Dr. Mehmet Karahan tarafindan desteklenen projeler kapsaminda hazir giyimden gidaya, aksesuardan bebek giyimine kadar çok genis bir yelpazede hayata geçirilen 18 yeni marka, ulusal ve uluslararasi pazarda piyasaya sunulmaya hazirlaniyor.

Ögr. Gör. Dr. Erhan Mutlugün tarafindan yürütülen bitirme projesi dersi kapsaminda iki yillik egitimlerinde edindikleri bilgi, pratik ve deneyimlerden yararlanarak önemli projeleri hayata geçiren ögrenciler, gerçeklestirdikleri projelerde marka üretme ve yönetme sürecini deneyimleyerek, gelistirdikleri markalar araciligi ile sektöre bir adim önde baslayacak.

Akademisyenler ve sektörde görev yapan uzmanlar tarafindan olusturulan jüri heyeti, projeleri 4 gün boyunca inceledi ve ögrencilerin çalismalarini puanladi. Yarisma sonucunda "BIGIRIFT Zamansiz Sokak Modasi" isimli proje birinciligi alirken, "VALIN Dekoratif Rehabilitasyon Mumu" ve "UMAY Kadin Spor Giyim" isimli projeler ikinciligi paylasti. "FOVIPS" meyve cipsleri markasi da üçüncülüge layik görüldü.

Proje kapsaminda degerlendirmeye alinarak ilk 3'e giremeye hak kazanan markalar, yapilan görüsme ve gerçeklestirilen baglantilar sayesinde yatirimcilar tarafindan Ingiltere'de pazara sunulacak.

Kaynak: AA