Bestekar Cinuçen Tanrikorur, Vefatinin 21. Yilinda Kabri Basinda Anildi

Ut virtüözü, besteci, musiki hocasi ve yazar Cinuçen Tanrikorur, vefatinin 21. yilinda kabri basinda anildi.

Istanbul Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan düzenlenen anma etkinligi, Tanrikorur'un Kocatepe Mezarligi'ndaki kabri basinda gerçeklestirildi.

Kur'an-i Kerim tilavetiyle baslayan etkinlige Il Kültür ve Turizm Müdürü Coskun Yilmaz'in yani sira Tanrikorur'un esi ve sevenleri katildi.

- "Yasantisi, üslubu ve tarziyla kendisine mahsus kisiligiyle dikkati çeken birisiydi"

AA muhabirine açiklamalarda bulunan Yilmaz, Cinuçen Tanrikorur'un önde gelen musikisinaslardan biri olduguna dikkati çekerek, 500'ü askin beste yaptigini söyledi.

Coskun Yilmaz, ünlü bestekarin 22'yi askin ülkede Türkiye'yi temsil ettigini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Fransa'da adina longplay yapilan ilk yabanci müzik insaniydi. Mevlevi ayinleri bestelemesi ve icrasi gibi çok sayida eserde imzasi olan bir insandir. Yasantisi, üslubu ve tarziyla kendisine mahsus kisiligiyle dikkati çeken birisiydi. Benim de kendisiyle yakindan tanisikligim vardi. Müzik tarihimize ve kültürümüze dair pek çok özel sohbetler yapmistik."

Bestekarin esi Barihüda Tanrikorur da böyle bir anma etkinliginin gerçeklestirilmesinden büyük memnuniyet duydugunu aktararak, "Biz onun biraktigi eserleri, notalari ve yazilarini yayinlamayi bitiremedik. 505 eserini 7 cilt olarak yayina hazirladik. Çok talebe yetistirdi, büyük bir hocaydi. Bize çok büyük bir miras birakti. Insallah gelecek nesiller onun önemini ve kiymetini bilirler." ifadelerini kullandi.

Kanun sanatçisi Bekir Reha Sagbas ise müzikle ilgilenen yeni hocalar, ögrenciler ve müzik insanlarinin Cinuçen Tanrikorur'un eserlerinden ve çalismalarindan istifade edeceklerini ifade ederek, kendisiyle yaklasik 40 seneyi beraber geçirdiklerini dile getirdi.

Etkinligin ardindan ziyaretçilere gül suyu ve kestane sekeri ikram edildi.

Kaynak: AA