'Balyoz Plani' Davasinda Beraatleri Bozulan 7 Sanigin Yeniden Yargilanacagi Tarih Belli Oldu

Anadolu 4. Agir Ceza Mahkemesi, durusmanin 22 Ekim'de yapilmasina karar verdi

"Balyoz Plani" davasinda aldiklari beraat kararlari bozulan aralarinda Çetin Dogan'in da bulundugu 7 sanik, 22 Ekim'de hakim karsisina çikacak.

Yargitay 16. Ceza Dairesinin 14 Haziran'da verdigi karar üzerine aldiklari beraat kararlari bozulan saniklar Çetin Dogan, Ihsan Balabanli, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçin, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkiliç'in hakkindaki dava dosyasi, Anadolu 4. Agir Ceza Mahkemesi'ne ulasti.

Mahkeme hazirladigi tensip zaptinda, 7 sanik hakkindaki durusmanin 22 Ekim'de yapilmasini kararlastirdi.

Bu 7 saniga, bozma ilami ile birlikte durusma gün ve saatini bildirir davetiyenin teblig edilmesine karar veren mahkeme, adresleri Ankara'da olan saniklar Erdal Akyazan ve Behzat Balta'nin durusma gününde Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla hazir edilmesi için Ankara Nöbetçi Agir Ceza Mahkemesine yazi yazilmasina hükmetti.

- Beraat eden 236 saniktan 7'si hakkinda itiraz edilmisti

Anayasa Mahkemesinin "hak ihlali" kararinin ardindan yeniden görülen "Balyoz Plani" davasinda, Anadolu 4. Agir Ceza Mahkemesi 31 Mart 2015 tarihinde 236 sanigin, yüklenen suçu isledikleri sabit olmadigindan beraatine karar vermisti.

Anadolu Cumhuriyet Bassavcivekili Mehmet Aydin ise saniklar Çetin Dogan, Ihsan Balabanli, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçin, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkiliç'in beraat etmelerinin usul ve yasaya aykiri oldugu gerekçesiyle temyiz basvurusunda bulunmustu.

Dava kapsaminda 229 sanigin beraati kesinlesirken, hakkinda temyiz basvurusu bulunulan 7 sanigin dosyasi ise Yargitay'a gönderilmisti.

Yargitay 16. Ceza Dairesi, 14 Haziran 2021'de oy birligiyle aldigi kararinda Çetin Dogan, Ihsan Balabanli, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçin, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkiliç'a verilen beraat kararinin bozulmasina hükmetmisti.

Dava dosyasi, yeniden görülmek üzere Anadolu 4. Agir Ceza Mahkemesine gönderilmisti.

Kaynak: AA