Sanliurfa'daki 67 Milyon Liralik 5 Projenin Toplu Açilisi Ve Temel Atma Töreni

Sanliurfa Valisi Abdullah Erin: 'Cumhurbaskanimizin talimatiyla hazirlanan ve uygulamaya sokulmaya çalisilan anahtar teslimi fabrika modeli, Sanliurfa'da ayakkabicilik sektörü üzerinden model ve örnek olmaya aday durumdadir'.

Sanliurfa Valisi Abdullah Erin, Sanliurfa'da ayakkabicilik sektöründe uygulanan anahtar teslim fabrika modelinin hayata geçtigini ve bu projenin örnek model durumunda oldugunu söyledi.

Vali Erin, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank'in katilimiyla gerçeklestirilen toplu açilis ve temel atma töreninde, yatirimlarin gerçeklesmesinde katkisi bulunan herkese tesekkür etti.

Türkiye'nin son 20 yilda büyük degisimler yasadigini aktaran Erin, Sanliurfa'nin da bu yatirimlarla tarim üretim merkezinin yaninda sanayisini de gelistirdigini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin Sanliurfa'ya büyük yatirimlarinin oldugunu aktaran Vali Erin, "Bugün 13 fabrikamizin açilisini gerçeklestirecegiz, bu model tuttu. Cumhurbaskanimizin talimatiyla hazirlanan ve uygulamaya sokulmaya çalisilan anahtar teslimi fabrika modeli Sanliurfa'da ayakkabicilik sektörü üzerinden model ve örnek olmaya aday durumdadir. 2 binin üzerinde istihdam var ve bu projenin degeri yine güncellenmemis rakamlarla 23 milyon Türk lirasidir. Issizligin yaygin, yogun oldugu Sanliurfa'da genç nüfus olmasi nedeniyle 2 binin üzerinde istihdamin su anda ve sene sonuna kadar da 3 bine vardirmayi düsündügümüz istihdam Sanliurfa için son derece kiymetlidir. 23 milyon lira dolayisiyla yerini buldu." dedi.

- "Tarima bagli sanayi kurabiliriz"

AK Parti Sanliurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Sanliurfa'nin genç nüfusa sahip bir il oldugunu belirterek, kentte 20 yas civarinda 900 bin kisinin yasadigini söyledi.

Bu gençlerin kentin en önemli beseri sermayesi oldugunu aktaran Açanal, yatirimlar da emegi geçen herkese tesekkür etti.

AK Parti Sanliurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de ayakkabi sektöründe 100 bin kisiye istihdam saglamayi hedeflediklerini aktardi.

Kentteki genç nüfusunu hatirlatan Cevheri, söz konusu potansiyelin daha iyi degerlendirilmesi için farkli projelerin üretilmesi noktasinda ortak çalisma yapilmasi gerektigini ifade etti.

Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül de kentte issizlik ve istihdamla ilgili sikintilarin çözümüne iliskin belediye olarak üzerlerine düseni yapmaya gayret ettiklerini dile getirdi.

Ülkenin kurum ve kuruluslariyla is birligi yaparak istihdami artirmaya yönelik adimlar attiklarini belirten Beyazgül, sanayi bölgesine yakin alanlara konut açmak için de girisimlere basladiklarini duyurdu.

Beyazgül, Sanliurfa'nin tarim, turizm ve sanayi anlaminda ciddi potansiyele sahip oldugunu anlatarak "Türkiye'nin üçüncü büyük genç nüfusuna sahibiz, yas ortalamamiz 20. Imkanimiz çok, günesimiz var, sanayimiz var, tarimimiz var, tarim üretimimiz var, tarima bagli sanayimizi kurabiliriz." dedi.

FLO Magazacilik Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükeksi de Sanliurfa'da 26 bin metrekare alan üzerinde yatirim yaptiklarini söyleyerek, hedeflerinin diger sektörlere de rol model olmak istediklerini kaydetti.

Konusmalarinin ardindan, Ayakkabicilar Sanayi Bölgesi'nin ikinci etabinin temel atma töreni ve yatirimlarin toplu açilisi gerçeklestirildi.
Kaynak: AA