Samsun 19 Mayis Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu

Samsun 19 Mayis Gazeteciler Cemiyeti Olagan Genel Kurulu’nda Yusuf Ziya Çakir, bir kez daha ’baskan’ seçildi. Çakir, "Asil görevimiz bundan sonra basliyor, yapacak çok isimiz var" dedi.

Samsun 19 Mayis Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu
Samsun 19 Mayis Gazeteciler Cemiyeti’nde hafta sonu olagan genel kurul heyecani yasandi. Tek liste ile gerçeklestirilen seçimler sonucunda ise mevcut baskan Yusuf Ziya Çakir ve yönetim kurulu, üyelerden bir kez daha ’güvenoyu’ aldi.

Raporlara onay ve temenniler

Samsun Ticaret ve Sanayi Odasi Davut Altan Salonu’nda gerçeklestirilen, saygi durusu yapilmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan 19 Mayis Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulu’nda faaliyet ve gelir-gider durumu raporlari okunup ibra edildi. Denetim kurulu raporu kabul edilmesi ve gelir, gider, bütçe ve faaliyet raporlarinin okunup ibra edilmesinin ardindan daha sonra gazeteciler, söz alarak dilek ve temennilerini dile getirdi.

Baskan Çakir’dan ’tesekkür’ konusmasi

Divan Baskanligini Osman Kara ve üyeliklerini Nusret Saglam ile Oktay Çakir’in yaptiklari genel kurulda tek liste ile gidilen seçimlerde Yusuf Ziya Çakir, yeniden baskan seçildi. Pandemi sartlarina ragmen yogun ilginin gösterildigi genel kurul ile ilgili bir konusma yapan Baskan Yusuf Ziya Çakir, “Samsun 19 Mayis Gazeteciler Cemiyetimizin genel kurulu gerçeklesti. Genel kurula katilan ve bize tekrar görevi layik gören tüm üyelerimize tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Cemiyet yönetimi olarak önlerinde yapilacak çok is bulundugunu söyleyen Çakir, "Göreve geldigimiz ilk 1 yil önemli çalismalara imza attik. Örnegin, cemiyetimizi bir hizmet binasina kavusturduk. Ancak daha sonra tüm dünyayi etkisi altina alan salgin nedeniyle bizler de birçok çalisma planimizi ertelemek durumunda kaldik. Bundan sonraki yeni dönemde çok daha fazla çalisarak sehrimizde meslegimizin sorunlarina egilmek, meslektaslarimiz için sorun çözücü ve güven verici bir cemiyet olmak için mücadele edecegiz. Asil görevimiz bundan sonra basliyor çünkü yapacak çok isimiz var" diye konustu.

Alinan karar ile sayisi 14’e yükseltilen yönetim kurulu ise su isimlerde olustu:

Okan Aralan, Murat Sandikçi, Muammer Dilber, Mehmet Gençali, Merve Ilhan, Yasar Aslan, Gülsüm Atik, Ilyas Gün, Selçuk Kaya, Fatih Akça, Hilal Gamze Çakir, Harun Üstün, Ahmet Çagdas Çatoglu ve Sedat Öksüzoglu.
Kaynak: İHA