KADEM'den 'Ögrenci Yurdundan Çikan Silahlar' Baslikli Habere Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Söz konusu silahlar gerçek olmayip TRT tarafindan çekilen ve terör örgütü FETÖ’yü anlatan bir belgesel için kullanilan imitasyon çekim aksesuarlaridir' 'Emniyet birimlerinin bilgisi ile mahalle sakinlerinin gözü önünde tamamlanan çekimlerde kullanilan set malzemelerinin tasinma görüntüsünü 'gizli bir silahlanma hareketi' gibi göstermek akil ve mantik disidir' 'Sözde haberi kaleme alip yayinlayarak KADEM'i itibarsizlastirma çabasi içine girenlerle hukuk önünde hesaplasacagimizi ilan ediyoruz'.

Kadin ve Demokrasi Dernegi (KADEM), bir internet sitesinde yayinlanan, "Ögrenci yurdundan çikan silahlar" baslikli haberi yalanlayarak, söz konusu silahlarin gerçek olmayip, TRT tarafindan çekilen ve terör örgütü FETÖ'yü anlatan bir belgesel için kullanilan imitasyon çekim aksesuarlari oldugunu bildirdi.

KADEM'den yapilan açiklamada, bir internet sitesindeki haberde "KADEM Vakfina ait Atasehir Kiz Ögrenci Yurdu'nun içinden tasindigi iddia edilen silahlarin fotograflarina Oda TV ulasti" ifadelerine yer verildigi aktarildi.

Haberin "hayal ürünü" olmanin ötesinde her yönüyle KADEM'i itibarsizlastirma çabasindan ibaret oldugu belirtilen açiklamada su bilgiler paylasildi:

"Söz konusu silahlar gerçek olmayip TRT tarafindan çekilen ve terör örgütü FETÖ'yü anlatan bir belgesel için kullanilan imitasyon çekim aksesuarlaridir. Pandemi nedeniyle bir yildan uzun süredir ögrenci bulunmayan binaya 'kiz ögrenciler girip çikarken silah tasindigi', 'durumu gören ögrencilerin soke oldugu' gibi yalanlarla servis edilen haber, hayal ürünü olmanin ötesinde her yönüyle KADEM'i itibarsizlastirma çabasindan ibarettir. Objektif habercilikten dem vuranlarin habercilik ahlakini da net bir sekilde ortaya çikarmistir. Emniyet birimlerinin bilgisi ile mahalle sakinlerinin gözü önünde tamamlanan çekimlerde kullanilan set malzemelerinin tasinma görüntüsünü 'gizli bir silahlanma hareketi' gibi göstermek akil ve mantik disidir."

Yurt binasinin pandemi nedeniyle kapali olduguna vurgu yapilan açiklamada, "Her türlü iletisim kanali açik bulunan KADEM'i degil, pandemi ve tadilat nedeniyle kapali bulunan yurdu, üstelik kisitlamalarin sürdügü Pazar günü arayip ulasamadiklarini söylemek de habercilik degildir. Yapilan, siyasi ajandasi bulunan bir algi operasyonudur. Sözde haberi kaleme alip yayinlayarak KADEM'i itibarsizlastirma çabasi içine girenlerle hukuk önünde hesaplasacagimizi ilan ediyoruz" denildi.
Kaynak: AA