Irak Basbakani Kazimi'den Misir Ve Ürdün'le 'Güvenlik Alaninda Is Birligi' Mesaji

Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi, Misir ve Ürdün ile terörle mücadele alaninda ve terörün finanse edilmesinin takibi konusunda güvenlik ve istihbarat is birligi yapacaklarini açikladi.

Kazimi, Misir Cumhurbaskani Abdulfettah es-Sisi ve Ürdün Krali 2. Abdullah'in katilimiyla düzenlenen üçlü zirvenin açilisinda konustu.

Suriye, Libya, Yemen ve Filistin konularinda koordinasyona devam edeceklerini belirten Kazimi, "Bu ülkelerdeki kardeslerimizin tehlike ve krizleri atlatmalarina yardimci olmak için ortak vizyon ortaya koyacagiz." dedi.

Irak-Misir-Ürdün'de yatirim ve ekonomik is birligi konusunda da ortak vizyon gelistireceklerini ifade eden Kazimi, elektrik, tarim, ulastirma, gida güvenligi, bankacilik ve altyapi alanlardaki projeleri hayata geçirme sürecine yaklastiklarini söyledi.

Basbakan Kazimi, söyle devam etti:

"Misir ve Ürdün ile terörle mücadele ve terörün finanse edilmesinin takibi konusunda güvenlik ve istihbarat is birligini gelistirmek istiyoruz. Egitim, kültür, sanat, saglik, spor ve gençlik alanlarinda da koordinasyon içerisindeyiz. Üç ülkeyle koordinasyonu sürdürmek ve anlasmalarin uygulanmasini takip etmek için daimi sekreterlik kuracagiz."

Bagdat'ta, bugün Irak-Misir-Ürdün üçlü zirvesi düzenleniyor.

Daha önce Misir, ABD ve Ürdün'ün ev sahipliginde gerçeklestirilen Irak-Misir-Ürdün üçlü zirvelerinde, söz konusu ülkeler arasinda ekonomik, ticari, yatirim ve enerji alanlarinda anlasmalar imzalanmisti.

Üçlü zirveye katilmak üzere Misir Cumhurbaskani Sisi, ve Ürdün Krali 2.Abdullah bu sabah Irak'in baskenti Bagdat'a gelmisti.

Kaynak: AA