Balikesir'in Karesi Ilçesinde Yüzme Bilmeyen Kalmasin Projesi Ile Çocuklar Yüzmeyi Ögreniyor

Balikesir'in Karesi ilçesinde "Yüzme Bilmeyen Kalmasin" adli projesi kapsaminda yüzlerce çocuga yüzme kursu veriliyor.



Gençlik ve Spor Bakanligi öncülügünde 81 ilde baslatilan proje kapsaminda Karesi Kaymakamligi koordinesinde Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Karesi Ilçe Belediyesi, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü ortakliginda yüzme kurslari basladi.

Proje kapsaminda özel ögrencilere de yüzme egitimi verilecek. 3 ay sürecek projeden birer aylik dönemlerde 6-15 yas arasindaki çocuklar yararlanacak. Projenin ilk etabinda 450 çocuga yüzme ögretilecek.

Sakarya, Toygar, Sefaköy, Üçpinar, Pasaalani mahallelerinden katilimin yogun oldugu kurslar basladi. Millet Bahçesi'nde kurulan portatif havuzda Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan, Gençlik ve Spor Il Müdürü Lokman Aricioglu ve Karesi Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Adem Özalp yüzme egitimi alan çocuklarin çalismalarini izledi. Ziyarette katilan kursiyerlere Orkan, Aricioglu ve Özalp tarafindan bone ve tisört dagitimi yapildi.

Etkinlikte açiklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Il Müdürü Lokman Aricioglu, Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan yüzme seferberligi baslatildigi söyledi.

Karesi Ilçe Belediye Baskani Dinçer Orkan da Millet Bahçesi'ndeki alana kurulan portatif havuzda yüzlerce çocugun yüzme ögrenecegini belirterek, bu güzel projede emegi geçenlere tesekkür etti.

Kaynak: AA