Atatürk'ün Sivas'a Gelisinin 102. Yil Dönümü Kutlandi

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a gelisinin 102. yil dönümü dolayisiyla tören düzenlendi.

Atatürk'ün Sivas'a Gelisinin 102. Yil Dönümü Kutlandi
"Sivas'a ve Cumhuriyet'e Ilk Adim Aniti" önünde düzenlenen törende, Vali Salih Ayhan, Garnizon ve 5. Piyade Egitim Tugay Komutani Tuggeneral Hakan Tutucu ve Belediye Baskan Hilmi Bilgin anita çelenk sundu.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan seref defterine yazdiklarini okuyan Ayhan, "Yüce milletimizin geleceginin belirlendigi, Cumhuriyetimizin temellerinin atildigi Sivas'imiza tesrifinizin 102. yilinda sizin ve dava arkadaslarinizin manevi huzurunda bulunmaktan kivanç duymaktayiz." dedi.

19 Mayis 1919 tarihinde Samsun'da yakilan bagimsizlik mesalesinin Sivas'ta, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliginde, milletin azim ve kararliligiyla büyük bir atese dönüstügünü ve buradan da dalga dalga tüm yurda yayildigini belirten Ayhan, "2 Eylül 1919'da Sivas halki tarafindan büyük bir coskuyla karsilanip 108 gün Sivas'ta milli mücadeleyi huzur ve güven ortaminda yönettiginiz sehirde yine ayni duygu ve heyecan içerisinde bulunmaktayiz. Yurdun dört bir yaninin isgal altinda oldugu bir dönemde inandiginiz Sivaslilar aradan geçen 102 yil boyunca güveninize layik olma çabasi içerisinde, gösterdiginiz hedeflere dogru birlik ve beraberlik içerisinde hiç durmadan yol almaktadir." diye konustu.

Törene il protokolü, askeri erkan ve siyasi parti temsilcileri katildi.

Kaynak: AA