Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'na Son Anda Yetistirler

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi basladi. Sinava bazi adaylar yine son dakika yetiserek sinav salonuna girebildi. Sinava yetisemeyen Gökhan Karaman, “Yapacak bir sey yok. Çok hazirlanmistim. Tekrar hazirlanacagim” dedi.

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'na Son Anda Yetistirler
Türkiye genelinde yaklasik 2 buçuk ögrencisinin heyecanla bekledigi Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin ilk oturumu basladi.

Sinava girecek olanlar korona virüs tedbirleri kapsaminda okula alindi. 10.15’te baslayan sinav 12.30 sona erecek. Ögrencilerin siralarda velilerin ise okul bahçesinde ter döktügü sinavda, kimi ögrenciler geç kaldi. Kapilarin kapanmasina saniyeler kala bazi ögrenciler kosarak yetisti. Son anda okula gelen bir kisi de sinava alinmazken okulunu karistiran bir ögrenciye polis yardim ederek, sinava girecegi okula götürdü.

"Heyecan degil de stres oluyor biraz. Insallah güzel geçecek” dedi.

Sinava yetisemeyen Gökhan Karaman, “Yapacak bir sey yok. Üzüldük biraz ama maalesef. Çok hazirlanmistim. Biraz geç kaldim o yüzden bitti. Tekrar hazirlanacagim" ifadelerini kullandi.

Sinava giren çocugunu bekleyen Emine Karagülemez, "Geçen sene istedigini kazanamadi. Bu sene insallah kazanacak” dedi.



Su an bir heyecanim yok”

Sinavdan yüksek bir puan alsa da ilk defa girecek olanlarin önüne geçmemek için düsük puanli bir yeri yazacagini söyleyen ve 25 yasinda olan Avukat Fuat Durmaz, “Normalde avukatim, tekrardan giriyorum sinava. Hep içimde ukteydi. mühendislik ya da matematikle ilgili bir bölüm okumak. Malum esit agirlik oldugu için avukatlik kazanmistim. Istanbul Üniversitesine okudum. Simdi tekrar giriyorum, matematik okumak istiyorum. Pandemide kapali oldugumuz için biraz çalistim. Fakat çok fazla hakim degilim konulara. Ilk defa giren insanlarin hepsine basarilar diliyorum. Onlari anliyorum. Biz de çok heyecan yasadik. Su an bir heyecanim yok normal meslegim oldugu için. Fakat tekrardan bir hobi olarak girmek istiyorum sinava” diye açikladi.



“Covid oldu, o yüzden pek çalisamadi”

Iki çocugunu da sinava girdirmek için getiren heyecanli anne Nurcan Yüksel, “Birisi bu sene giriyor, biri de bitti üniversitesi. 4 sene okudu. Tekrar deniyor kendisini. Pek çalismadi dogrusunu isterseniz. Covid nedeniyle evdeydi ama öyle hiç çalismadi. Bir de kendisi de oldu, ablasi da oldu. Evde olduk hepimiz. Veteriner olmak istiyor. Liseyi bilgisayar üzerine okudu” dedi.

Kaynak: İHA