Van Valisi Bilmez Ercis Ilçesindeki Millet Bahçesinde Incelemelerde Bulundu

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Ercis ilçesinde yapimi devam eden millet bahçesinde incelemelerde bulundu.

Bilmez, AK Parti Van milletvekilleri Abdulahat Arvas, Osman Nuri Gülaçar ve Irfan Kartal ile proje alanini gezdi, çalismalarla ilgili Kaymakam Nuri Mehmetbeyoglu'dan bilgi aldi.

Burada gazetecilere açiklama yapan Bilmez, millet bahçesinde çalismalarin yakin bir zamanda tamamlanacagini ve burayi halkin hizmetine sunacaklarini belirtti.

Ilçedeki yatirim ve hizmetlerin devam ettigini anlatan Bilmez, sunlari kaydetti:

"Bu sene Morgedik'te ilçe merkezimizi ve bir çok köyümüzü besleyen içme suyu aritma tesisimiz devre girdi. Su sebekesiyle ilgili de çalismalar devam ediyor. Insallah çalismalarin tamamlanmasiyla birçok köyümüzün içme suyu sorunu çözülecek. Bu yil, 11 mahallemizde ihale yoluyla 22 buçuk kilometre içme suyu isale hatti ve 4 yeni depo yapilacak. 9 mahallemizde ise 19 yeni kaptaj yapilacak. 6 olan kaptajimizin da bakim onarimi yapilacak. Haydar Bey Mahallesi'nin yarim kalan kanalizasyon isini insallah tamamlayacagiz. 4 mahallemize ise yeni sondajla içme suyu ihtiyacini giderecegiz. Hem Ercis'imizin hem de diger ilçelerimizin içme su sikintilarina öncelik verecegiz."

Kaynak: AA